Paikalliset | 16.02.2024 15:02

Lieto laajenee yritys- ja asuintontein

Lieto laajenee yritys- ja asuintontein

Lietoon on valmistumassa runsaasti uusia omakoti-, rivitalo- sekä yritystontteja. Viime vuonna keskustan tuntumaan valmistuneen Teijulan laajennusalueen omakoti- ja rivitalotonttien hakuaika käynnistyi viime perjantaina.

Myös vuonna 2022 aloitettu Matintalon alue saa jatkoa. Vuonna 2025 valmistuva Matintalo 4 jatkaa asuinaluetta Matintalonlenkillä. Rakennettava tieyhteys alkaa Matintalon alueelle valmistuneen leikkipuiston läheisyydestä ja sen varrelta löytyy sekä omakotitontteja että yksi rivitalotontti.

Liedon infrapalvelupäällikkö Mira Rekolan mukaan Matintalon alueella ja laajennusosalla on hyvä sijainti isojen väylien etäisyydellä. Uusi lähistölle rakentuva päiväkoti tulee myös tarpeeseen, kun alueen asukasluku kasvaa lähivuosina.

—Tämä on visuaalisesti kaunis alue, jossa on sekä metsää että kallioita, Mira Rekola sanoo.

Matintalon lenkin kunnallistekniikan suunnittelu käynnistyy kevättalvella.

 

Avanti kasvaa, Ilmarisiin uusi asuinalue

 Lietoon valmistuu myös tämän vuoden aikana uusi yritysalue, joka pitää sisällään 14 yritystonttia sekä yhden omakotitontin. Alue sijaitsee Tuulissuontiellä lähellä Pukkilan eritasoliittymää Littoisissa. Yritystonttien pinta-alat liikkuvat 3.200—39.7000 neliömetrin skaalalla, mutta alueelta on valmius luovuttaa jopa 5,7 hehtaarin tonttikokonaisuus. Avanti 4 -yritysalue valmistuu ensi kesänä.

Kesällä valmistuu myös Ilmarisissa Tastonmetsä 2 -asuinalue, tuoden kaupunginosaan runsaat parikymmentä omakotitonttia sekä kaksi rivitalotonttia. Tastonmetsän asuinalue rakentuu Tastontien ja Pahkalaukkaantien väliin ulkoilualueen läheisyyteen.

Tastonmetsän alueelle on suunniteltu myös uusi leikkipuisto käänteisenä kilpailutuksena. Se tarkoittaa sitä, että hankkeen summa on jo budjetoitu etukäteen ja leikkivälinetoimijoilta on pyydetty suunnitelmat tietyin kriteerein. Suunnitelmia on puolestaan vertailtu käytännössä leikkipuiston kohderyhmän eli lasten kesken. Leikkipuiston teema on metsä ja metsän eläimet.

—Tulevat käyttäjät ovat olleet mukana arviointiryhmänä. Olemme lähettäneet kyselyjä Wilman kautta alueen vanhemmille. Arviointien perusteella tarjoukset pisteytetään ja lopullinen valinta tehdään lautakunnassa. Kaikkiaan saimme arviointiryhmältä yli 40 vastausta, Rekola kertoo.

Tulevan asuinalueen asukkaiden liikkumista tullaan helpottamaan esimerkiksi koulumatkaa kulkevia ajatellen. Läheiseltä Sammontieltä suuntaa tulevaisuudessa jalankulku- ja pyöräilyväylä kohti Ilmaristen koulua.

Muita asuintontteja on Liedossa tarjolla vielä Halmelassa, Talviniityssä sekä vapaita rakennuspaikkoja Yliskulmalla. Tarvasjoen heti vapaana olevia omakotitontteja on puolestaan pyritty saamaan liikkeelle tammikuussa kaupunginvaltuuston hyväksymällä uudella hinnoittelulla sekä vuokrausmahdollisuudella.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.