Paikalliset | 07.10.2021 08:07

Lieto Blues jatkuu syksyllä kahdella konsertilla

Lieto Blues jatkuu syksyllä kahdella konsertilla

Lieto Blues jatkuu 20. lokakuuta, jolloin esiintyvät Micke & Lefty feat. Chef sekä Rane & Co. Kuvassa Lieto Bluesia voimahahmo, liikuntasihteeri Mika Närvi (vas.). Yhteistyökumppanina on Vierunpuiston Asukasyhdistys puheenjohtajanaan Jouni Mäkinen.

Lieto Paikkansa Suomen konserttitarjonnassa vakiinnuttanut Lieto Blues jatkuu syksyllä kahdella keikalla. Lokakuun 20. päivä Lietohallissa esiintyvät Micke & Lefty feat. Chef, eli Micke Björklöf, Lefty Leppänen ja Chef Kivimäki.
Bändin tavaramerkkejä ovat vahva lauluosaaminen ja stemmalaulaminen, jossa kaikki kolme laulavat sekä yhdessä että erikseen.
Illan toisena bändinä on Rane & Co, joka soittaa blues-pohjaista musiikkia vapaamuotoisesti.
—Rane & Co:lle sattui vähän aikaa sitten vastoinkäyminen, mutta ainakaan vielä bändi ei ole peruuttanut esiintymistään, kertoo Lieto Bluesin voimahahmo, Liedon liikuntasihteeri Mika Närvi.
Marraskuun 17. päivä Lietohallissa esiintyy yhdysvaltalainen R. J. Mischo, joka on blueslaulaja ja mestarillinen huuliharpisti.
— Mischo kiertää Suomessa viidellä paikkakunnalla, joista Lieto on pienin. Jotain on tehty oikein, kun tasokas amerikkalainen artisti haluaa tänne keikalle, Närvi miettii.
Mischon Suomen keikkojen bändinä toimii Tomi Leino Trio. Illan toisena bändinä on lietolais-turkulainen Tres Pistoleros -trio. Sen musiikki koostuu rhythm’n bluesista ja rock’n rollista.
—Keikoilla terveysturvallisuus on etusijalla. Kuten Erja Lyytisen keikalla vuosi sitten, katsojat saatetaan paikoilleen ja ainoastaan samaan seurueeseen kuuluvat voivat istua lähekkäin.

Minne menet, Lieto Blues?

Lieto Bluesin järjestää Liedon kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut. Liedon kirjasto järjestää konsertin yhteyteen pop-up-kirjaston, jossa on illan aiheeseen liittyviä kirjoja ja äänitteitä. Kunnan yhteistyökumppanina on Vierunpuiston Asukasyhdistys, joka vastaa muun muassa vaatesäilytyksestä. Asukasyhdistyksen Jouni Mäkinen on myös bluesmiehiä.
—Itse asiassa tapasin Jounin ensimmäisen kerran Rauma Bluesissa, Närvi muistelee.
Mäkinen sai ensi kosketuksen bluesiin jo vuosia sitten.
—Blues Sectionin ja Jim Pembroken keikka Elisenvaaran koululla sai kiinnostumaan brittiläisistä bluesmuusikoista ja siitä se lähti, Mäkinen muistelee.
Suomalainen Blues Section toimi vuosina 1967—1968.
—Kun Lietoon tuodaan bluesbändejä, niitä kannattaa tulla katsomaan. Kun käy ensimmäisen kerran keikalla, voi siitä saada kipinän ja kiinnostua musiikista, Närvi vinkkaa.


Mika on Lieto Bluesin tulevaisuus?
—Vastaan näistä nyt yksin, kun kulttuurisihteerinä toiminut Arttu Eteläpelto ei ole enää kunnan palveluksessa, Närvi aloittaa.
—Jatkoa on luvassa ja ensi vuoden keikoista on saatu tarjouksia. Korona-aika teki sen, että keikkapalkkiopyynnöt ovat pienempiä kuin aikaan ennen koronaa.
Lieto Bluesilla on hyvä konsepti ja sillä on soittajien keskuudessa hyvä maine. Konsertit alkavat alkuillasta, ja yleisö tulee nimenomaan kuuntelemaan musiikkia, kun tarjolla ei ole kahvia vahvempaa.
Mika Närvin eläkepäivät ovat lähestymässä.
—Toivottavasti joku jatkaa Lieto Bluesin perinteitä. Minulta saa apua, neuvoja ja yhteystietoja, jos niitä tarvitaan, Närvi lupaa.
Konsertteihin saa lippuja osoitteesta lippu.fi, sekä ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Pekka Remes

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.