Paikalliset | 28.03.2024 11:20

Liedossa asuntomurtoja tehnyt mies vangittiin

Liedossa asuntomurtoja tehnyt mies vangittiin

Lounais-Suomen poliisi tutkii Turun seudulla ja Raumalla tehtyjen asuntomurtojen sarjaa. Teoista epäilty mies on vangittu maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Epäillyn varkaan tekemiksi on sarjoitettu tähän mennessä yhteensä 14 asuntomurtoa. Epäillyt murrot tehtiin Turussa, Liedossa, Kaarinassa ja Raumalla sijaitseviin omakotitaloihin joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana. Teoista epäilty mies toimi yksin.

—Murtojen yhteydessä on pääosin anastettu koruja ja rahaa. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina ja varkauksina, kertoo rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa, että asuntomurroilta on mahdollista suojautua kunnollisilla lukituksilla ja erilaisilla valvontalaitteilla, esimerkiksi valvontakameroilla. Myös vara-avain kannattaa sijoittaa siten, että se ei ole helposti löydettävissä.

—Yksittäisissä tapauksissa rikoksesta epäilty on löytänyt vara-avaimen, jonka avulla on päässyt asuntoon sisään, Kuure sanoo.

Jos huomaa, että omaan asuntoon on murtauduttu, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi hätänumeroon 112.

—Kannattaa myös poistua asunnosta, jottei tule sotkeneeksi tekopaikkaa ja poliisi pääsee suorittamaan asunnossa rikospaikkatutkintaa, Kuure neuvoo.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.