Paikalliset | 23.11.2023 15:57

Liedon joulukuusi kaadettiin tänä vuonna Vintalasta

Liedon joulukuusi kaadettiin tänä vuonna Vintalasta

Liedon tämänvuotinen joulukuusi kaadettiin maanantaiaamuna Vintalantiellä sijaitsevan omakotitalon pihasta aivan Teijulan uuden asuinalueen tuntumassa.

—Kaupunki etsi joulukuusta ja tänä vuonna meille tarjottiin 12 eri kuusta. Ne sijaitsivat Raisiossa, Turussa, Maskussa ja loput Liedossa. Kävimme katsomassa kuutta eri kuusta, joista tämä valikoitui joulukuuseksi tuuheutensa, tasaisuutensa ja korkeutensa ansiosta, Liedon kaupunginpuutarhuri Tarja Toropainen kertoo.

Kuusi sijaitsi Raimo ja Kristiina Isoahon pihassa. Isoahot rakensivat talon Vintalantielle vuonna 1984, kun paikalla oli alun perin pelkkää peltomaata.

—Kuusi oli aikanaan vain 50-senttinen, kun se on tänne Kalantin Vahteruksen kylän metsästä meille haettu. Sielläpäin kuuset ovat kai vähän erilaisia kuin täällä Liedossa kalliomaan ansiosta. Tämä on aika hento-oksainen, Kristiina Isoaho kertoo.

Hän muistelee, että kuusi olisi istutettu pihapiiriin 90-luvulla. Nyt kuusen oli sopiva aika siirtyä ilahduttamaan lietolaisia joulukuusen tehtävässä, sillä se sijaitsi melko lähellä naapuritaloa ja sopi tulla kaadettavaksi. Kuusen kaatoi Marko Manninen.

—Tyttäremme Maiju näki, että Lieto hakee joulukuusta ja ilmoitti meidät sitä tarjoamaan. Toivotaan, että se tuo jouluiloa lietolaisille, Kristiina Isoaho sanoo.

Tarja Toropainen myös kiittelee kaikkia kuustaan joulupuuksi tarjonneita.

Vintalantieltä kuusen matka jatkui Liedon keskustaan, jossa se sai valot tiistaina. Valot sytytetään tänään juhlallisin menoin kello 18 alkavassa Liedon joulunavauksessa.

 

Vanhan suurtorin kuusi Ruskon metsästä

Myös Ruskolla kaadettiin maanantaiaamuna kookas kuusi. Se päätyi Turun Vanhalle suurtorille, jossa myös järjestetään joulurauhan julistus.

—Ruskon VPK on myynyt kuusia perinteisesti vuosien saatossa. VPK:lla on kunnalta vuokrattu viljelyalue. Nyt VPK sai kyselyn isommasta kuusesta ja Brinkkalan talon vaatimuksiin sopiva puu sattui viljelyalueelta löytymään, Antti Mattila Ruskon VPK:sta kertoo.

Entti Infra Oy:n ruskolainen vihertyöjohtaja Anne Aaltonen edesauttoi joulukuusen metsästystä.

—Olemme tehneet jokusen vuoden yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Museoviraston puolelta oltiin yhteyksissä ja saimme tiedon, että Vanhan suurtorin kuusi puuttuu. Lähdimme tarjoamaan asennuksen lisäksi kuusta ja lähdimme kuusimetsälle yhteistyössä VPK:n kanssa.

Lähtötietoina Vanhalle suurtorille toivottiin 6—7 metristä kuusta. Jouluaattona sen voi todennäköisesti bongata televisioruudun välityksellä.

—Jännä nähdä, miltä kuusi näyttää lopulta eri maisemassa kuin täällä Ruskolla metsän puolella, Aaltonen sanoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.