Paikalliset | 06.07.2023 11:27

Lehtonen lähestyy 50 sekunnin alitusta

Lehtonen lähestyy 50 sekunnin alitusta

LIETO Liedon Parman aitajuoksija Tuomas Lehtonen, 24, on tänä kesänä parantanut ennätystään niin 400 metrin aidoissa kuin sileällä ratakierroksella.

 

Mikko Mattilan valmentama ilmarislainen kohensi Puolassa maajoukkueiden EM-kisoissa aitojen ennätystään lukemiin 50,20. Sileällä syntyi Helsingissä uusi ennätys 46,97.

 

— Molemmista vedoista jäi hyvä fiilis. Voimiakin oli vielä maalissa jäljellä. En lähtenyt takakaarteessa puristamaan liikoja, jotta loppusuoralle jäi voimia, Lehtonen sanoo.
Sileän ennätyksen parantaminen ennakoi vauhtia myös aidatulle kierrokselle.
— Molemmissa juostaan samat 400 metriä. Kun on saanut sileän ajan parannettua, tietää juoksukunnon hyväksi ja voi panostaa aitoihin.

 

Lehtosen päätavoite on kaunistaa ennätys 50 sekunnin alle. Kotimaisten huippujen Team Finlandin raja 49,80 välkkyy myös taustalla. Lehtonen kuuluu nyt maajoukkueryhmään.

 

— Pyrin keräämään mahdollisimman paljon ranking-pisteitä ensi vuoden EM- ja olympiakisoja varten. Kalevan kisojen voitto tietenkin on tavoite. Sieltä saa hyvin pisteitä.

 

Elokuun lopun Budapestin MM-kisoihin on ehkä liian kova kiire.
— Se ei ole ollut kovin suurena tavoitteena. Ruotsi-ottelusta haluan kovaa aikaa ja hyvää sijoitusta.

 

Kymmenkunta vuotta valmentaja Mattilan kanssa yhteistyötä tehnyt aituri panostaa täysin kilpaurheiluun eli ei ainakaan kesällä meili töihin.
— Opiskelemaan on aikomus hakea, kunhan löytyy jokin mieluisa paikka ja mahdollisuus siinä ohessa panostaa täysillä urheiluun.

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.