Urheilu | 16.07.2020 08:59

Lehtonen kaunisti taas ennätystään

Lehtonen kaunisti taas ennätystään

Liedon Parman Tuomas Lehtonen paransi omaa ennätystään ja kauden kotimaista kärkitulosta Jyväskylän GP-kisoissa.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen on parantanut ennätystään kauden molemmissa 400 metrin aitojen starteissaan. Jyväskylässä viime viikon keskiviikkona hän oli toinen ajalla 51,41. Hän johti kisaa vielä loppusuoran  puolivälissä, mutta Viron Karl Erik Nazarov tuli lopussa ohi ja vei voiton ajalla 51,32.

Lehtosen mukaan juoksu luisti ilman suuria ongelmia, eikä takasuoralla puhaltanut vastatuuli tuottanut ongelmia.

—Tuulta en hirveästi huomannut, mutta takasuoran lopussa oli askelten kanssa pieniä ongelmia. Lopussa askel osui hyvin ja sain juostua viimeisen aitavälin 15 askelella, mutta viimeisen aidan ylityksen jälkeen olin aika kuollut, Lehtonen kertoi.

Lehtosen kehityksen taustalla on onnistunut harjoituskausi. Alunperin tavoite oli rikkoa Pariisin EM-raja 50,70.

—Turun Kalevan kisat ovat nyt päätavoite, kun EM-kilpailut peruuntuivat, Lehtonen tuumi.

Tanskan Nicolai Trock Hartling oli kolmas ajalla 51,44 ja Jonni Blomqvist neljäs ennätyksellään 51,92. Espoossa reilu viikko sitten juostu aiempi ennätys koheni kuusi sadasosaa. Joni Vainio-Kailakin aitoi kesän parhaan aikansa 52,21. Kuudesta suomalaisesta viisi paransi ennätyksiään.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.