Urheilu | 24.09.2020 08:11

Kriteriumin finaalipaikat ratkottiin

Kriteriumin finaalipaikat ratkottiin

Lietolaisen Reijo Anteroisen omistaman ja valmentaman Kopsun voitto Antti Teivaisen ajamana oli Metsämäen maanantai-illan yksi isoimmista yllätyksistä.

Tienoo Kolmevuotiaiden lämminveristen ja nelivuotiaiden suomenhevosten ikäluokkafinaaleihin haettiin tiistaina osanottajia Teivon karsinnoista. Ilmarisista maan kuskikärkeen ponkaissut Olli Koivunen ajoi paikan molempien rotujen loppukilpailuun 5. lokakuuta.
Suomenhevosten kisaan puristi karsintaeränsä viidentenä oriveteläisen Petri Aineen Siirin Santtu (29,1a).
Lämminveristen finaaliin Koivusen tahdittamana meni Tuija Irrin valmentama eränsä ykkönen Stonecapes Thor (15,9a).
Finaalipaikan hankki myös ex-vahtolaisen Miia Salmisen yhdessä Antti Teivaisen kanssa omistama ruuna Core Cathcher (14,4a). Salmisella raviviikko oli muutenkin mainio. Juuri vuoden ravinaiseksi nimetty Salminen (45) otti amatööriohjastajien SM-kisassa vankan otteen kärkeen kuskaamalla Ylivieskassa ajokkinsa voittoon ja kakkoseksi. Kolmas hänelle ilmoitettu hevonen oli jäänyt pois. Salminen on nyt toisella sijalla yhteispisteissä. Mestaruus ratkeaa huomenna perjantaina kolmessa osalähdössä Kuopiossa.
Metsämäessä ravattiin maanantaina. Jännitystä piti yllä se, ottaisiko lietolainen Harri Koivunen kotiradan tuhannennen voittonsa. Ei ottanut. Ykkössija Picardiella oli Metsämäessä isä-Koivusen ykkönen numero 999.
Metsämäessä palkittiin myös elokuun Kuukauden hevonen. Itseoikeutetusti se oli kuninkuusravien yhteistuloksessa neljänneksi sijoittunut lietolaisen Matti Lautamäen Sheikki.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.