Paikalliset | 16.02.2023 13:21

Kirkonkylän koulun piha liian ahdas kaukalolle

Kirkonkylän koulun piha liian ahdas kaukalolle

Näillä näkymin jääkiekkokaukaloa ei perusteta Kirkonkylän koululle. Syyksi perustellaan ahtautta sekä nykyisen alkujaan jalkapalloiluun suunnitellun kentän rakennetta.

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki viime toukokuussa aloitteen, jossa se ehdotti ruskolaislähtöisen jääkiekkoilija Mikko Lehtosen nimikkokaukalon perustamista Kirkonkylään.

Mikäli kaukalo pystytettäisiin Kirkonkylän koululle, se veisi lähes puolet kentästä. Näin koulun välituntialue supistuisi huomattavasti.

Kaukalo tarkoittaisi myös kaikkineen luistelualueen selkeää pienenemistä. Kaukalossa voi turvallisuussyistä pelata kerrallaan enintään 20 henkeä. Koululiikunta ei tarvitse perusopetukseen jääkiekkokaukaloa.

Lisäksi kaukalon puhtaanapito lumesta ei ole kunnan nykyisellä kalustolla mahdollista.

Pesiskenttä yhtenä vaihtoehtona

Yksi mahdollinen paikka jääkiekkokaukalolle talviaikaan ja vapaalle luistelualueelle olisi pesäpallokenttä. Tätä vaihtoehtoa on pohdittu liikuntakeskuksen huolto-, varasto- ja pukukoppirakennushankkeen ohessa.

Mikäli huolto- ja varastorakennus olisi lähellä luistelumahdollisuuksia, jäädyttäminen ja kaukalon varastointi onnistuisivat tehokkaasti. Keskustan luistelu tulisi siten kokonaan keskittää pesäpallokentälle, sillä kahden eri paikassa olevan kentän jäädyttäminen ei olisi järkevää.

Jos luistelualue siirrettäisiin pesäpallokentälle, vaatii se muutostöitä ja kaukalon osalta esimerkiksi varastoinnin ja ylläpidon järjestämistä. Liikuntakeskuksen huolto-, varasto- ja pukukoppirakennushankkeen toteutukselle ei ole vielä tarkkaa ajankohtaa.

Hyvinvointilautakunta käsitteli asiaa viime tiistain kokouksessaan. Lautakunta kehotti, että vuoden 2024 talousarvioita valmistellessa selvitetään liikuntakeskuksen mahdollisen rakennushankkeen toteuttamisajankohta sekä arvioidaan tarvittavien muutostöiden ja henkilöstöresurssien tarve. Lisäksi tarvittaessa varataan hankkeeseen omarahoitusosuus.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.