Paikalliset | 17.08.2023 09:19

Kirjasto on paikka ihmisten vuorovaikutukselle

Kirjasto on paikka ihmisten vuorovaikutukselle

Janne Bomqvist aloitti Liedon kirjaston palvelupäällikkönä elokuun alussa.

Janne Blomqvist aloitti Liedon kirjaston palvelupäällikkönä elokuun alussa. Hän toimi aikaisemmin Turun kaupunginkirjastossa ikääntyvien palveluiden informaatikkona noin neljän vuoden ajan.

—Järjestin ikäihmisille esimerkiksi tapahtumia ja luentoja, Blomqvist avaa silloista työnkuvaansa.

—Kun Liedon kirjastossa oli mielenkiintoinen paikka avoinna, päätin hakea sitä. Olin kuullut paljon hyvää Liedon kirjastosta. Tämä on toisenlaista työtä kuin mitä tein aikaisemmin, mutta Kauniaisten kirjastossa toimin lähiesimiehenä.

Yhteiskunta ja kirjasto sen osana elää muuttuvassa ajassa. Digitaaliseen maailmaan kehitetään koko ajan uusia sovelluksia, jotka helpottavat päivittäistä elämää. Ihminen kaipaa kuitenkin myös toisten ihmisten seuraa. Kirjasto on paikka, johon vasta paikkakunnalle muuttaneenkin on helppo tulla. Kun mietitään kulttuuripalveluja, on kirjasto niistä käytetyin koko maassa.

 

Pentti Haanpää suosikkikirjailija

 

Janne Blomqvist mainitsee suosikkikirjailijakseen Pentti Haanpään (1905—1955).

—Tutustuin ensiksi Haanpään novellikokoelmaan Kenttä ja kasarmi (1928). Se oli aikakauden arvoihin nähden kriittinen kuvaus armeijasta. Sen jälkeen aloin lukea Haanpään muuta tuotantoa. Hän osasi hienosti kuvata tavallisia ihmisiä, Blomqvist arvioi.

 

Pekka Remes

—Pidän myös tietokirjoista. Tykkään ottaa asioista selvää. Luen myös musiikista kertovia kirjoja. Olen mukana bändissä, joka soittaa rock´n´soulia. Soitamme coverkappaleita, muun muassa Hurriganesia ja CCR:ää. Bändissä on mukana saksofoni, josta tulee se soul.

Blomqvist kuuntelee klassista musiikkia, progea ja heavyä. Suosikkibändi on kanadalainen Rush.

—Harrastukseksi voi mainita lukemisen noin yleisesti. Olen utelias ja otan selvää asioista. Olen uutisfriikki ja seuraan esimerkiksi Helsingin Sanomia ja Suomen Kuvalehteä.

Janne Blomqvist, 53, asuu Kiskossa. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.