Paikalliset | 16.11.2023 11:01

Keskustan matonpesupaikalle uusi sijainti

Keskustan matonpesupaikalle uusi sijainti

Liedon keskustan matonpesupaikka siirretään pois Aurajoen rannalta. Asian päätti Liedon kaupunginvaltuusto äänestyksen jälkeen äänin 24—19.

Matonpesupaikan tulevaisuutta käsiteltiin osana ensi vuoden talousarviota. Kaupunginhallituksen pohjaesityksenä oli, että keskustan matonpesupaikka poistetaan kokonaan. Matonpesupaikka on toiminut tähän saakka poikkeusluvalla.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa Jari Vähätalo (kesk.) esitti talousarvioon keskustan valtuustoryhmän muutosehdotuksen, jonka mukaan matonpesupaikalle haetaan uusi paikka ja siirtoa varten varataan 60.000 euroa. Perusteluna oli se, että matonpesupaikka on ahkerassa käytössä, eikä olisi järkevää lähteä kauemmas mattopyykille, jos keskustan matonpesupaikka lakkautetaan. Kaikki eivät myöskään pääsisi kulkemaan kauemmaksi. Minna Hallanheimo (kesk.) kannatti esitystä.

Matti Metsistö (sd.) piti ikävänä asiana, jos matonpesupaikka lakkautetaan. Metsistö painotti, että ensi pitää tehdä päätös matonpesupaikan jatkosta ja vasta sen jälkeen päätös siitä, mihin se tulee. Metsistö myös pohti, voisiko matonpesu olla maksullista toimintaa.

Vt. toimialajohtaja Aki Teini kertoi, että Teilituvan päässä oleva matonpesupaikka on toiminut poikkeusluvalla, joka päättyy tänä vuonna. Matonpesupaikan pesuvedet ovat valuneet Aurajokeen, eikä se ole ensi vuonna luvallista. Matonpesupaikan siirto parempaan paikkaan, jonka lähellä on jätevedenpumppaamo, onnistuisi Teinin mukaan 60.000 eurolla. Teini totesi, että matonpesupaikalla on vesimittari ja vedestä lähtee lasku, jonka maksaa kaupungin puistotoimi.

Vappu Nieminen-Pihala (vihr.) varmisti, että matonpesupaikan altaat ja välineet saadaan varastoon, kunnes päätös uudesta paikasta on tehty.

Äänestyksessä keskustan muutosehdotus voitti äänin 24—19. Päätöksen mukaan matonpesupaikalle etsitään uusi paikka ensi vuonna ja tähän varataan 60.000 euroa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.