Urheilu | 17.08.2023 09:23

Karlsson Skotlannin MM-kisoissa

Liedon TVC:tä edustava Magnus Karlsson kilpaili pyörätrialin MM-kisoissa Glasgow’ssa

SM-kilpailussa miesten eliittiluokassa kolmanneksi ajanut 18-vuotias paraislainen Magnus Karlsson oli semifinaalissa sijalla 14. Kilpailussa oli yhteensä 27 maailman parasta 16–18-vuotiasta ajajaa. Toissa vuonna TVC:n trialkuski oli MM-kilpailuissa junioreissa sijalla 16.

— Huomattava parannus tämä oli edellisistä MM-kilpailuista. Sijoitus ei paljon kohentunut, mutta taso kilpailussa oli tänään paljon kovempi kuin Vicissä, Karlsson sanoi.
Hän teki vain muutaman virheen.

— Pystyin ajamaan esteitä ihan hyvin. Kun piti vauhtia kiristää, aika vaan loppui kesken, kommentoi Magnus omaa suoritustaan.

Glasgow’ssa trial-maajoukkue osallistui myös joukkuekilpailuun. Suomella oli asettaa peliin vain kolmikko Niilo Stenvall, Eemeli Kanervo ja Magnus Karlsson. Mukana 13 joukkuetta, ja Suomi sijoittui vajaalla joukkueella viidenneksi. Kolmen ajokierroksen jälkeen Suomi oli vielä johdossa, mutta sitten loppuivat ajajat kesken.

Joukkuekilpailuun voi samasta maasta osallistua kustakin yksi kuljettaja per luokka eli viisi henkeä. Vajalla joukkueella ajanut Suomi menetti otteen kärkeen, ja lisäksi vielä Karlsson joutui vaihtamaan kilpailuun pyöräkokoa. Hän ei ollut koskaan ennen edes kokeillut 26 tuuman pyörää, mutta sillä oli nyt ajettava. Pyörä lainattiin ranskalaiselta ajajalta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.