Paikalliset | 11.03.2024 09:58

Karhukallion uuden päiväkodin urakkasopimus on allekirjoitettu

Karhukallion uuden päiväkodin urakkasopimus on allekirjoitettu

Karhukallion päiväkodin uudisrakennus tulee näyttämään tältä. Päiväkoti on valmis keväällä 2025. (Kuva: Hoivarakentajat Oy)

Karhukallion päiväkodin uudisrakennuksen urakkasopimus allekirjoitettiin viime perjantaina Ruskon kunnantalolla. Ruskon puolesta allekirjoittajina olivat teknisen lautakunnan puheenjohtaja Erja Laine (ps.) ja tekninen johtaja Mika Heinonen. Hoivarakentajat Oy:n puolesta sopimuksen allekirjoitti toimialajohtaja Mauri Heinonen.

Urakan tarjoushinta optioineen on 3,8 miljoonaa euroa. Ruskon kunta on varautunut hankkeeseen tämän ja ensi vuoden talousarvioissa. Päiväkoti on 140-paikkainen.

Hanke toteutetaan KVR-urakkana, eli kokonaisvastuurakentamisena, kansankielellä avaimet käteen -periaatteella. Kilpailumuotona oli kilpailullinen neuvottelumenettely. Neuvotteluvaiheessa tarjokkaat esittivät ratkaisuja, jotka tulisi ottaa huomioon varsinaisessa kilpailutuksessa. Neuvotteluiden tulosten perusteella kunta laati hankinta-asiakirjat. Kilpailutuksessa parhaimmat pisteet sai tamperelainen Hoivarakentajat.

—Hankintamenettely oli normaalista poikkeava. Haettiin ratkaisua, joka olisi kaikkein paras, kertoi allekirjoitustilaisuudessa Jari Kaukonen Kaukotek Oy:stä, joka on hankinta- ja sopimuskonsultoinnin asiantuntija.

 

Takuuaika viisi vuotta

Uudisrakennuksella on normaalista poiketen viiden vuoden takuuaika tavallisesti käytetyn kahden vuoden sijaan. Näin halutaan varmistaa hyvä ja laadukas rakentaminen. Viiden vuoden ajan rakennusyhtiö ”manageeraa” kuntaa, eli katsoo, että rakennusta ylläpidetään ja käytetään oikein, eikä sitä pilata väärällä käytöllä. Kunnan eli käyttäjän kanssa tehdään siis pitkäaikaista yhteistyötä.

—Ajatus on, että viiden vuoden päästä rakennuksen valmistumisesta siinä ei ole yhtään korjausvelkaa, Kaukonen tiivisti yhteistyön tarkoituksen.

Rakennus on lisäksi pitkäikäinen, sillä runkorakenteilta vaaditaan sadan vuoden käyttöikää.

Päiväkoti on hirsirakennus, jolloin se on aistiystävällinen ja vähähiilinen.

—Puulla on luonnollinen kyky ottaa kosteutta, jolloin hengitysilma on parempaa, sanoo toimialajohtaja Mauri Heinonen Hoivarakentajista.

Rakentajan kannalta oma haasteensa on saada uudisrakennus istumaan ympäristöönsä, jossa punatiilisia rakennuksia. Mallipiirustusten perusteella Mauri Heinonen sanoo suunnittelun onnistuneen.

—Uusi päiväkoti on valmis keväällä 2025.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.