Paikalliset | 31.03.2022 08:12

Karhukallio vaatii ison remontin

Karhukallio vaatii ison remontin

Karhukallion päiväkodissa on aloitettu huoltotoimenpiteitä, kertoo Ruskon kunnanhallituksen puheenjohtaja Jussi Helesvirta.

Rusko Karhukallion päiväkoti on laajemman peruskorjauksen tarpeessa, kertoo Ruskon kunnan varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Mattila. Kiinteistöön on tehty sisäilma- ja rakennetutkimuksia.

—Mitään akuuttia ongelmaa ei ole, joten päiväkotitoiminta voi edelleen jatkua. Mutta paljon on pieniä asioita, joita täytyisi korjata.

Mattilan mukaan kunnostusta vaativat ainakin kiinteistön salaojat ja ilmanvaihto. Rakennuksen vanhin osa on valmistunut 1984.
—Väistämättä vanhassa rakennuksessa tulee kaikenlaista, jota täytyy korjata. Jotta päiväkotitoimintaa pystytään jatkamaan Karhukalliossa pitkään ja hyvin tulevaisuudessakin, tarvitaan päivitystä.

—Olisi hyvä, jos vuoden 2023 talousarvion laadinnan yhteydessä varattaisiin määrärahat Karhukallion laajaan peruskorjaukseen ja saneeraukseen, Mattila jatkaa.

Maanantaina kunnanhallitukselle kerrottiin, että Karhukallion päiväkodin tilanne on ”hieman huonompi” kuin mitä aikaisemmin ajateltiin. Arvio perustuu terveystarkastajalta saatuihin uusimpiin tietoihin.

—Pienempiä huoltotoimenpiteitä on alettu jo toteuttaa, vahvistaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Jussi Helesvirta (kok.).
—Kiinteistö on joka tapauksessa siinä vaiheessa, että se vaatii laajemmankin korjaamisen kahden vuoden sisällä.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on puoltanut Karhukallion päiväkodin remonttia.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.