Paikalliset | 22.09.2022 11:11

Kaikkien pakettien nouto ei onnistu autottomalta

Kaikkien pakettien nouto ei onnistu autottomalta

Paattislainen Sonja Dietrich kävi poikansa Max Salmisen kanssa noutamassa paketin Paattisten automaatista.

Kirjepostia jaetaan entistä harvemmin, koska lähetysten määrä on tippunut. Osa kirjepostista, esimerkiksi verottajan kirjeet, kulketuu vastaanottajille sanomalehtien varhaisjakelun yhteydessä.

Jonkinlainen ongelma Paattisten suunnalla on pakettiliikenteessä, sillä ilman kotiinkuljetuksesta sopimista ja maksamista, paketteja joutuu hakemaan paikoista, joihin ei ole julkisia kulkuyhteyksiä.

—Paketit tulevat hyvin Postin automaattiin pankin liiketaloon, Schenkerin paketit olen noutanut Liedon Aseman SEO:sta, kertoo paattislainen Arto Tuominen.

—Matkahuollon palveluja tarjoaa ilmeisesti M-market Vahto, ja passin noutopiste on Ruskon K-Market. Varsinainen posti palvelee K-Market Jäkärlässä. Ilman omaa autoa tämä on melkoisen hankala ja mahdoton yhtälö, Tuominen pohtii.

Paattislaisten paketteja noudetaan edellä mainittujen paikkojen lisäksi myös Jäkärlän Salesta sekä Moision K-Marketin automaateista. Osa paketeista kulkee Runosmäen K-Market Runoksen palvelupisteeseen.

 

Muualle, jos automaatti on täynnä

 

Johanna Lehtosta harmittaa, että paketit ohjautuvat turhan usein Jäkärlään, kun Paattisten automaattiin ei mahdu.

—Ja muut automaatit onkin sitten muualla. Olisi kiva, jos Paattisille saataisiin pakettiautomaatit muillekin firmoille. Autottomana on vähän hankala hakea bussilla vaikka Jäkärlästä paketti.

Tommi Heinonen käyttää paljon verkkokauppoja. Hän sanoo Postin toimivan useimmiten ihan hyvin.

—Nuo Jäkärlään ohjautuvat paketit ovat ongelma. Vaikka itseltä auto löytyykin, en sinne mielelläni paketin perässä aja. Eli lisätila Postin pakettiautomaattiin olisi paikallaan.

—Olisi hyvä saada esimerkiksi Postnordin ja Matkahuollon automaatti tänne. Toisella noista lähipisteet taitavat olla Jäkärlässä, Liedon Asemalla ja Vahdolla, joten joka tapauksessa matkaa tulee.

Tommi Heinonen tietää, että DB Schenker ja UPS toimittavat yleensä paketit kotiinkuljetettuina, joten näiden suhteen ei ole ollut ongelmaa.

Posti saa kritiikkiä ja kiitosta. Pirjo Tuohimaa kertoi, että kesällä ainakin kaksi ajanvarauskirjettä jäi tulematta, eikä se ollut ensimmäinen kerta, kun posti hukkuu matkalla. Tea Kulolta paketti-ilmoituskin katosi matkalla laatikkoon.

Niina Kiiski totesi olevansa todella tyytyväinen.

—Meillä ainakin kaikki on toiminut loistavasti.

 

Pitkä matka Tortinmäestä

 

Tortinmäestä on noin 20 kilometrin matka Jäkärlään, jossa kylän postipalvelut sijaitsevat.

Matti Saari toteaakin, että Tortinmäestä katsottuna Jäkärlän palvelupiste on kaukana.

—Monilla olisi joko Auraan tai Vahdolle lyhyempi sekä mielekkäämpi matka.

Petri Laaksonen muistuttaa Tortinmäen alueeseen kuuluvan Postin mielestä myös Vahdon pohjoisosat.

—Postilaatikkoposti tulee perille, mutta verkkokauppatilaukset menevät miten sattuu. Syynä varmaankin on se, että osoite kuuluu Ruskoon, mutta postinumero Turun Tortinmäkeen, Laaksonen arvelee.

Osassa verkkokaupoista pakettiautomaatin voi vaihtaa helposti haluamaansa sijaintiin.

—Mutta kun automaatti on täynnä, Posti siirtää paketin mielivaltaisesti minne sattuu, jopa Lietoon asti. Ilman omaa autoa paketin nouto olisi työpäivän mittainen suoritus, sanoo Petri Laaksonen.

Markku Kuosmanen Tortinmäestä tietää, että kun on oma auto käytössä, lähetykset voi noutaa työmatkalla Jäkärlästä tai Paattisten toimipisteestä.

—Linja-autolla kai Paattisilta aikaa tosin kuluu varmaan saman verran kuin menisi Turkuun saakka.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.