Paikalliset | 04.07.2024 08:16

Japanilaisyhtiö muuttaa Avantiin

Japanilaisyhtiö muuttaa Avantiin

TKU-rakennus toteuttaa Yaskawan uuden tuotantolaitoksen. Kuvassa rakennusliikkeen lietolaisvahvistukset: vastaava työnjohtaja Kalle Nieminen ja toimitusjohtaja Olli-Pekka Otava.

Runkotyöt on tehty, vesikaton rakennus käynnissä. Pian valmistuvat julkisivu- ja ikkuna-asennukset.

Näin kiteyttää tilanteen TKU-Rakennuksen toimitusjohtaja Olli-Pekka Otava. TKU-Rakennus rakentaa parhaillaan hallia Avantintien alkupäähän.

—Maaliskuun alussa aloitettiin työt ja helmikuun lopussa pitäisi olla valmista, vahvistaa vastaava työnjohtaja Kalle Nie-
minen.

Nyt valmistuvan tuotantorakennuksen ostaa robotti- ja automaatiojärjestelmistään tunnettu Yaskawa Finland Oy. Japanilaisyhtiö muuttaa Lietoon Turun Orikedolta.

Avantin teollisuusalueen sijainti on optimaallinen, sanoo Yaskawa Finlandin toimitusjohtaja Nina Lehtinen.

—Ulkomailta tuleva rahti saapuu meille lähisatamien kautta, ja meiltä toimitetaan robottijärjestelmiä teollisuudelle ympäri Suomea ja Viroa. Sijainti Kehätien varrella sopii molempiin materiaalivirtoihin mainiosti. Sijainti on selkeä ja näkyvyys tulee olemaan hyvä, Lehtinen kiteyttää.

Uuteen toimitilaan tulevat kaikki Yaskawa Finlandin toiminnot.

—Uusissa toimitiloissa pystymme entistä paremmin ohjelmoimaan ja testaamaan robottijärjestelmät täysin valmiiksi ennen niiden siirtoa asiakkaan tuotantotiloihin.

—Uudet tuotantotilat mahdollistavat myös entistä suurempien ja korkeampien järjestelmien kokoonpanon omissa tiloissa. Liedon toimitiloista käsin hoidetaan lisäksi robottiliiketoiminnan asiakastuki, eli varaosamyynti, korjaus- ja huoltopalvelut sekä tekninen tuki asiakkaillemme, Lehtinen lisää.

TKU-Rakennuksen mukaan hallin rakennustyöt ovat edenneet mukavasti.

—Kohteena tämä on vähän erilainen. Tähän tulee täysin betonirakenteinen runko, Kalle Nieminen kertoo. Vankkaan lattiarakenteeseen kiinnitetään esimerkiksi tuotannon työpisteitä.

Oma lukunsa on korkeus. Jos tavallisesti hallikorkeus on viidestä kuuteen metriin, tässä katto kohotetaan 10 metriin.

Työt ovat edenneet aikataulun mukaan, ja koronan jälkeen materiaalitoimitukset pelaavat taas hyvin.

—Hyvä, että ollaan nyt tässä vaiheessa. Kun alkaa syys ja sateet, rakennus pitää jo vettä, Olli-Pekka Otava jatkaa.

Yaskawan tontti on 10.500-neliöinen ja tuotantorakennus tulee olemaan vajaa 4.000-neliöinen. Naapurissa on Avant Tecno, jonka hallin TKU-Rakennus myöskin toteutti. Vastapäisellä tontilla paalutetaan pohjia Würthin uusille toimitiloille.

Otava ei ihmettele, että moni yritys sijoittaa toimitilansa Lietoon. Viranhaltijoiden kanssa yhteistyö on ollut jouhevaa, yrittäjien tarpeet otettaan hyvin huomioon.

Turkulainen TKU-Rakennus on perustettu yhdeksän vuotta sitten. Liiketilojen lisäksi se tekee asuntoja. Parhaillaan se rakentaa Turun Sepänkadulle Samppalinnanmäen uusia kerrostaloja.

Yaskawa on tehnyt Suomessa robotti- ja automaatiojärjestelmiä 1980-luvulta.

—Tästä keväästä alkaen liiketoimintaamme kuuluu myös muut Yaskawan tuotteet, esimerkiksi erilaiset liikkeenohjauksen tuotteet kuten taajuusmuuttajat, servokäytöt ja koneohjaimet. Myös tämä liiketoiminta tapahtuu Liedosta käsin, Nina Lehtinen kertoo.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.