Urheilu | 04.11.2021 10:37

Jani Rantanen potkii Liedon Palloa eteenpäin

Jani Rantanen potkii Liedon Palloa eteenpäin

Jani Rantanen aloitti Liedon Pallon toiminnanjohtajan pestissä tämän viikon maanantaina.

Lieto Karjatiellä kerrostalon alakerrassa sijaitsevassa Liedon Pallon toimistossa on käynyt myllerrys. Paikat on siistinyt lattiasta kattoon seuran uusi toiminnanjohtaja Jani Rantanen.
—Kun seuralla on jäseniä yli 500, koen, että seuran tilojen täytyy olla kunnossa. Uutena ihmisenä on ollut helppo lähteä rakentamaan uutta, Rantanen kertoo.

Vaikka seuran toimisto onkin nyt järjestyksessä ja raivattu kuntoon, kokee tuore toiminnanjohtaja, että Liedon Pallon tulisi olla entistäkin näkyvämpi kunnan keskustassa.
—Näyteikkunalla varustettu liiketila toisi LiePaa näkyvämmäksi ja tarjoaisi tunnettuutta, sekä infoa tulevista peleistä ja tapahtumista. Seuran pipotkin tulisi päivittää tähän päivään, sillä ne tuovat näkyvyyttä katukuvassa, hän kertoo.

Jostain oli siis lähdettävä liikkeelle, sillä tehtävää on edessä vielä paljon. Yhtenä kehityskohteista Rantanen mainitsee Liedon pelikentät, jotka eivät enää ole tätä päivää.
—Esimerkiksi Halmelan kenttä Ilmarisissa on todella huonossa kunnossa. Aikanaan somessa puhuttiin kentän vaarallisuudesta peleissä ja päätin auttaa asiassa. Koska koko kentän matto pitäisi uusia, otin Palloliittoon yhteyttä ja olisin saanut Lietoon kuljetetun HJK:n vanhan maton. Elettiin kuitenkin kesäaikaa, eikä kunta ehtinyt käsittelemään asiaa tarpeeksi nopeasti, joten matto jäi saamatta, hän harmittelee.

Liedon Pallon toimiston siivousoperaatiossa löytyivät myös vanhat palloiluhallin pohjapiirustukset, joita Rantanen pitää käsissään.
—Palloiluhalli puuttuu Liedosta ja haluaisin lähteä ajamaan asiaa yhdessä eteenpäin. Halli palvelisi jalkapallon lisäksi niin liikuntaa, tanssia kuin kuntosalitoimintaakin. Olen siinä käsityksessä, että aikanaan tänne sellaista oltiinkin suunnittelemassa, mutta tilalle tulikin Lietohalli sekä Halmelan kenttä, jotka yhdessä olivat lopulta hallia kalliimpi hankinta.

Palloiluhallin tulo vaatisikin Rantasen mukaan ajattelua koko Liedolta.
—Mitä Lieto haluaa? Junnuja tulee jatkuvasti lisää, naiset pelaavat kakkosessa, tyttöjen jalkapallopuoli on hyvissä kantimissa ja miesten ja poikien puolella on hyviä pelaajia paljon. Miesten edustuksen osalta haluamme myös lähteä tavoittelemaan korkeampaa sarjatasoa nelosesta ylöspäin. Harjoittelemisen puitteiden olisi oltava kunnossa.

Rantanen näkisi hallin vetovoimatekijänä, joka toisi ihmisiä Lietoon. Samalla myös paraurheilulajeille tarjottaisiin harrastusmahdollisuus.

—Liedossa on vahva yrittäjäpohja ja paljon potentiaalia. Vaatisi porukan, joka lähtisi viemään asiaa eteenpäin. Tiedän, että halukkaita löytyy.


Lisää tiedotusta ja avoimuutta

Maanantaina toiminnanjohtajan pestissään aloittanut Rantanen on vasta matkansa alussa, mutta ideoita ja päämääriä riittää. Hän haluaa viedä harrastemaista toimintaa entistä ammatillisempaan suuntaan.
—Näen paljon potentiaalia ja haluan olla näkyvillä. Sain tehtävässä täysin vapaat kädet ja raportoin tekemisistäni johtokunnalle. Tärkeää on tiedotus ja avoimuus, hän summaa.

Hänellä on selkeä ajatus siitä, että jatkossa keskustellaan ja tavataan enemmän niin johtoryhmän, valmentajien, joukkueen johtajien kuin huoltajienkin kanssa. Rantanen luotaa muutoksille pohjaa omasta taustastaan yritysmaailmassa.
—Valmentajat voivat kokoontumisissa kertoa, missä joukkueet tällä hetkellä menevät, onko murheita ja mitä asioita voidaan parantaa. Uskon aidosti, että seuralla on sisäistä osaamista, jota ei ole osattu hyödyntää.

Viisisataa pelaajaa vanhempineen on suuri määrä ihmisiä. Rantanen uskoo vahvaan talkoohenkeen, jota Liedossa tuntuu olevan. Seuraavan kerran LiePa järjestää suuremman tilaisuuden pelaajilleen 11. marraskuuta juniorijoukkueiden kauden päätöstapahtumassa Liedon kunnantalolla.
 
Ina Virtanen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.