Paikalliset | 13.07.2023 10:18

Jäkärlän sillan remontti valmistumassa

Jäkärlän sillan remontti valmistumassa

Paimalantien kivisillan remontti valmistuu tällä viikolla.

Toukokuun loppupuolella alkanut sillan korjaustyö Paimalantiellä Jäkärlässä on valmistumassa. Alustava valmistumisaika on 14. heinäkuuta eli huomenna perjantaina.
Työmaa ei ole sanottavammin häirinnyt liikennettä, sillä työmaan ohi on päässyt koko ajan toista kaistaa pitikin. Tarvittaessa on käytössä ollut valo-ohjaus. Sillalla on ollut alennettu nopeusrajoitus.

Jäkärlän kivinen holvisilta on rakennettu vuonna 1932, ja sen päällysrakennetta levennettiin 1970-luvun puolivälissä teräsbetonisella laatalla.

Sillan alusrakenteiden betoneissa on todettu rapaumavaurioita, jotka nyt korjataan. Samassa yhteydessä sillan- ja siltapaikan kuivatusrakenteita on parannettu, samoin kaiteita parannetaan. Myös sillan päällysrakenteen betonin halkeamat injektoidaan.

Paimalantien siltaa käyttää vuorokaudessa tuhatkunta ajoneuvoa.

Korjaustöiden urakoitsijana hankkeessa toimii Infraroad Oy:n perustama työyhteenliittymä TYL Silko.

Suomen maantieverkon noin 15.000 sillasta huonokuntoisia on 800.

ELY-keskus tarkastaa alueensa sillat säännöllisesti, ja huonokuntoisimmat korjataan vuosittain laadittavan kunnostusohjelman mukaisesti.

Siltojen kantavuutta tarkkaillaan säännöllisesti ja painorajoituksilla varmistetaan liikenneturvallisuus ja sillan kestävyys.

Varsinais-Suomessa huonokuntoisia siltoja on satakunta. Siltojen kunnon heikkeneminen on jatkunut jo vuosia.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.