Paikalliset | 20.06.2024 09:59

Fortumilla kehitteillä aurinkovoimalahanke Tarvasjoelle

Fortumilla kehitteillä aurinkovoimalahanke Tarvasjoelle

Aurinkovoimalahankkeesta tullaan järjestämään yleisötilaisuuksia. Niiden ajankohdista Fortum tiedottaa myöhemmin.

Fortumilla on kehitteillä aurinkovoimalahankkeet Tarvasjoelle sekä Marttilaan. Molempien hankkeiden selvitykset ovat käynnissä ja hankealueiden maanvuokrasopimuksia on solmittu yksityisten maanomistajien kanssa.

Aurinkopaneelit on suunniteltu molemmissa hankkeissa pääosin peltomaille luontovaikutuksien minimoimiseksi. Tarvasjoelle suunniteltu hankealue on kooltaan 76 hehtaaria, Marttilassa 149 hehtaaria.

—Varsinais-Suomen kehityshankkeemme ovat tällä hetkellä aloitusvaiheessa, jonka aikana selvitetään puolueettomasti ja tarkasti vaikutukset hankealueen luontoon, vesistöihin maisemaan ja kulttuuriympäristöön. Kun selvitykset ovat valmiit, esittelemme kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa kummankin hankkeen osalta tuloksia ja keskustelemme niistä yhdessä, selvittää hankejohtaja Sirpa Korhonen Fortumilta.

—Tulevista yleisötilaisuuksista tiedotetaan asukkaita ja hankkeiden edetessä myös niiden aikataulu tarkentuu. Aurinkovoimahankkeen kehitysvaihe kestää luontoselvityksineen ja luvituksineen tyypillisesti noin 1—2 vuotta. Rakennusluvan myöntämisen jälkeen Fortum tekee mahdolliset investointipäätökset hankkeille. Teollisen mittakaavaan aurinkopuiston rakennusvaihe kestää noin vuoden, Korhonen jatkaa.
 
Lue lisää 20.6. ilmestyneestä Turun Tienoosta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.