Paikalliset | 10.11.2022 11:20

Elämäni biisi -yleisökisan voitto Ilmarisiin

Elämäni biisi -yleisökisan voitto Ilmarisiin

Lietolainen Amalia Isoheiko voitti Elämäni biisi -musiikkiviihdeohjelman yleisökilpailun.

Suoritus on huikea, sillä nyt syksyllä nähty Elämäni biisin neljäs kausi on ollut erityisen suosittu. Lauantai-illan ohjelma, jossa julkisuudesta tutut henkilöt arvailevat toistensa elämän tärkeimpiä kappaleita, on kerännyt miljoonayleisön. Ohjelman kotikisa, jossa myös yleisö pääsee arvaamaan kenelle mikäkin kappale kuuluu, on kerännyt tuhansia kilpailijoita.

Alamba-nimimerkillä pelannut Isoheiko sai pisteitä kaikkiaan 39. Luku tarkoittaa, että hän osasi yhdistää lähes kaikki tämän kauden julkkikset ja näiden elämän biisit yhteen.

—Toisessa jaksossa jäi harmittamaan, että alun perin kaikki oli menossa oikein, mutta sitten vaihdoinkin muutaman.

Isoheikon nimimerkki näkyi koko syksyn parhaiden pelaajien listalla. Vähitellen ilmarislaisella kotisohvalla alkoi lauantai-iltaisin jännittää, mitä tulevan pitää. Että olisiko voitto todellakin mahdollinen.

Elämäni biisi kuvataan suorana lähetyksenä Tampereella. Isoheiko kävi semifinaalissa katsomassa ohjelmaa paikan päällä äitinsä ja mumminsa kanssa.

Käsky kävi ajaa Tampereelle seuraavallakin viikolla: Yleltä otettiin yhteyttä ja kerrottiin voitosta sekä pyydettiin tulemaan finaalilähetykseen paikan päälle.

—Kun silloin ajettiin Tampereelle, jännitti niin paljon, että mietin, pystynkö sittenkään menemään sinne.

Finaalijaksossa Isoheiko kutsuttiin lavalla ja esiteltiin yleisökilpailun voittajana. Kokemus oli huikea. Oli hienoa päästä tapaamaan ohjelmasta tuttuja hahmoja.

—Parasta oli päästä halaamaan Diandraa. Hän on artisteista suosikkini.

14-vuotias Isoheiko ei osaa eritellä, miten hän pärjäsi kisassa niin hyvin.

—Äiti antoi välillä jotain vinkkejä. Mutta en yleensä niitä kuunnellut, hän naurahtaa.

Viime kaudella Isoheiko pelasi Elämäni biisiä äitinsä kanssa yhdessä. Revanssiin pyritään — tarkoitus on näillä näkymin pelata seuraavallakin kaudella.

On pakko kysyä, mikä on Amalian itsensä elämän biisi?

—Tämä on vaikea. Niitä on niin monta.

Pitkän pohdinnan jälkeen hän valitsee Anna Puun Mestaripiirroksen.

—Äiti soitti Mestaripiirroksen joskus ja kertoi, että hän mietti aina minua kuullessaan sen. Nykyään minulle tulee siitä mieleen perhe, Amalia Isoheiko perustelee.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.