Paikalliset | 30.12.2021 08:19

Eetun ripeä toiminta pelasti Valtterin

Eetun ripeä toiminta pelasti Valtterin

Eetu Hurme ja Valtteri Flemming palasivat alkuviikosta tapahtumapaikalle Nuolemontien varteen ja kertoivat, mitä koulumatkalla tapahtui.

Lieto Jokilaakson koulun kuudetta luokkaa käyvät kaverukset Valtteri Flemming ja Eetu Hurme olivat jouluviikolla ennen loman alkua palaamassa koulusta kotiin pitkin Nuolemontietä. Valtterilla on vaikeahoitoinen 1-tyypin diabetes ja hän kulkeekin lähes aina koulusta kotiin jonkun kanssa. Tällä kertaa oli onni matkassa, että Eetu sattui mukaan matkaseuraksi.

—Kävelimme ja juttelimme kaikkea normaalisti. Sitten Valtteri alkoi yhtäkkiä täristä ja kaatui maahan ja hänen suusta tuli vaahtoa. Juoksin tielle ja huidoin ohi ajavan taksin pysähtymään. Kerroin kuljettajalle, että Valtterilla on diabetes ja tarvitsemme apua. Mies soitti paikalle ambulanssin, Eetu Hurme kertoo.

Taksikuskin lisäksi Nuolemontien varrella olevan kerrostalon ensimmäisen kerroksen aidan takaa hyppäsi mies auttamaan. Myös muita autoja pysähtyi paikalle. Ambulanssi saapui nopeasti, sillä se sattui olemaan jo valmiiksi Liedossa pienen matkan päässä.
Lisäksi Eetu hälytti paikalle Valtterin kaksoisveljen Leevin. Ambulanssin henkilökunta puolestaan tavoitti Valtterin vanhemmat tapahtumapaikalle.

Lopulta Valtteria hoidettiin ambulanssissa ja kuljetettiin Tyksiin jatkotutkimuksiin.
—En muista tapahtuneesta mitään. Muistan vain, miten heräsin ambulanssissa, Valtteri kertoo.
—Nyt tutkitaan, mikä oli epileptisen kohtauksen taustalla oleva syy. Ambulanssin henkilökunta mittasi paikan päällä verensokerin, joka ei kuitenkaan ollut matalalla, Valtterin äiti Pauliina Flemming kertoo.

Kiitos auttajille

Tapahtuneesta selvittiin lopulta säikähdyksellä Eetun ripeän toiminnan ansiosta. Valtteri kävi kiittämässä kaveriaan suklaarasialla sairaalasta palattuaan. Myös Nuolemontien talosta auttamaan rientänyt mies tavoitettiin ja häntä päästiin kiittämään. Paikalle pysähtyneen taksikuskin henkilöllisyys ei kuitenkaan ole selvinnyt, mutta Flemmingit kiittävät häntä avusta niin tämä artikkelin kuin kirjoittamansa Facebook-päivityksen avulla.
—On hienoa, että kaikki pysähtyivät auttamaan. Samoin se, että Eetu tajusi toimia niin ripeästi, eikä mennyt tilanteessa paniikkiin, Pauliina Flemming sanoo.

Tulevaisuuden varalle hän painottaa sitä, miten tärkeää on kertoa niin kavereille kuin omalle luokalle mahdollisista sairauksista.
—Ei kannata salata sitä, vaan kertoa rohkeasti. Jos jotain sattuu, osataan sinua tällöin auttaa, hän sanoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.