Urheilu | 05.11.2020 08:38

Avantissa ajetaan SM-rallia ensi keväänä

Avantissa ajetaan SM-rallia ensi keväänä

Turun Urheiluautoilijat järjestävät Länsirannikon rallin toukokuussa Liedossa, Avantin teollisuusalueella. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Suvanto odottaa paikallisia yrityksiä mukaan, jotta pelkkä rallikisa saadaan nostettua tasoa tai paria ylemmäs, Lieto Motorshowksi.

Lieto Jos valtiovalta ei massatapahtumia kiellä, ensi keväänä ajetaan Liedossa rallin SM-osakilpailu. Se, minkälainen tapahtumasta tulee, on vielä auki. Kisakeskuksesta on kuitenkin jo sovittu.
—Kisakeskus tulee Avantin teollisuusalueelle, Avantintien ja Ahtonkaaren väliselle tyhjälle kentälle. Työnimenä on Länsirannikon ralli ja järjestävänä tahona vain me, Turun Urheiluautoilijat, Markku Suvanto kertoo omistamansa V-Wauhtipiste Oy:n toimistossa Orikedolla.
Rallimies Suvanto valittiin ensi kevään rallin järjestelytoimikunnan johtoon, ”vaikka joka kerta päätän, etten enää näihin lähde”.

Liedon rallista ei olla tekemässä ihan tavallista parin päivän kilpa-autotapahtumaa. TUA:n tarkoituksena on luoda varsinaisen kilpailun oheen ja päälle Lieto Motorshow, kahden päivän tapahtuma jossa viihtyvät muutkin kuin perinteinen rallikansa.
—Perjantaina ajetaan Suomen oloissa harvinainen, jopa ainutlaatuinen asfalttipäivä, johon on kaavailtu kolmea asfaltilla ajettavaa erikoiskoetta. Lauantaina kisakuskit kiertävät Turun seudulla sorateitä, ja samaan aikaan Avantissa pyörii päivätapahtuma, jonka järjestelyistä vastaa Avantin Kehitys ry yhdessä paikallisten yritysten ja yhtiöiden kanssa. Alueen yrityksiä toivotaan mukaan ja yrityksiin ollaan yhteydessä vielä ennen joulua, Suvanto kuvailee.

Lauantain kisapäivän päättää yleisö-EK Avantin teollisuusalueella, ja sen perään kaavaillaan iltarientoja.
—VIP-tiloja, tarjoilua ja livemusiikkia. Alustava suunnitelma on saanut isoilta autokunnilta ja myös Liedon kunnalta positiivisen vastaanoton. Mukaan lähtevien yhteistyökumppanien määrä antaa lopulta puitteet tapahtuman koolle. Me näemme toukokuun viimeisen viikonlopun tapahtuman kesän starttina, toivottavasti monivuotisena festivaalina.

Vapaaehtoisia tarvitaan paljon

Avantin teollisuusalue on ainakin Turun seudulla harvinaislaatuinen miljöö rallikilpailun järjestämiseen. Asutusta ei ole lähellä, tilaa on sekä autoille että katsojille runsaasti ja sijainti on keskeinen. Järjestäjälle haasteita tulee samoista elementeistä.
—Kisakeskuksena on tyhjä kenttä, johon pitää erikseen rakentaa alusta asti kaikki: lavat, VIP-tilat, vessat ynnä muut. Turun Urheiluautoilijat ei aio tehdä tapahtumasta tappiota, muttei toisaalta voittoakaan. Iso haaste on saada mukaan riittävästi vapaaehtoisia, Markku Suvanto tuumii.

Vuonna 2019 Länsirannikon rallin kisakeskuksena toimi Metsämäen ravirata. Silloin vapaaehtoisia oli mukana noin 400. Autokuntia taas odotetaan ja toivotaan mukaan noin 150.
—Töitä on tämäntyyppisen tapahtuman järjestämisessä valtavasti.
TUA ja Avantin Kehitys järjestävät kiinnostuneille yrityksille tiedotustilaisuuden vielä marraskuun aikana.

Matti Lehtonen

Pertti Laaksonen | 05.11.2020 15:39

Tosi hienoa Markku ei mitään saa jos ei yritä ja riskejä pitää ottaa ja yritysmaailmaa mukaan. Tapatuma on vähän kun "lähiruokaa" Toivon onnistumista ja jos jotain sellaista tarvetta on että minusta on apua. Aina voi soittaa. Luonnikasta ja tuloksellista syksyn jatkoa !

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.