Urheilu | 08.04.2021 08:14

Agilitykisat vietiin läpi tiukoilla turvatoimilla

Lieto Viime viikon lehdessä (TT 1.4.) lukija ihmetteli etukäteen Turun Seudun Agilityurheilijat ry:n järjestämiä pääsiäisen agilitykilpailuja ja epäili seuran kiertävän koronaviruspandemian aiheuttamia kokoontumisrajoituksia. Kisat pidettiin Tuulissuolla seuran omistamassa agilityhallissa. TSAU:n puheenjohtaja Anri Saarinen valaisi kisojen alla ja niiden jälkeen tapahtuman taustoja.
—Kilpailun järjestelyt tehtiin hyvässä yhteistyössä Liedon kunnan tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin kanssa, josta kiitos. Tapahtumasta myös tiedotettiin hyvissä ajoin Aluehallintovirastoa, ja kisajärjestelyt käytiin etukäteen läpi poliisin kanssa, Saarinen kertoo.

Agility on yksilöurheilua, ja kisasuorituksessa kilpailija suorittaa etukäteen määritellyn agilityradan yhdessä koiransa kanssa. Turvavälien noudattaminen on siis esimerkiksi joukkueurheilua merkittävästi helpompaa. Kisatapahtumissa ei normaalistikaan käy suuria yleisömassoja. Tällä kertaa kisoja ei etukäteen markkinoitu lainkaan, eikä paikalla ollut yhtään ulkopuolista.
—Ymmärrämme toki lukijan huolen vallitsevassa korona-tilanteessa, mutta oikea taho tiedustella järjestelyjen lainmukaisuutta olisi ehkä ollut kysyä kilpailun järjestäjältä, Anri Saarinen toteaa.
Tukea paikallisten kisojen järjestämiselle tulee myös Suomen Agilityliitolta.

—Agility on Suomen Olympiakomitean alainen urheilulaji, jonka lajiliitto on Suomen Agilityliitto ry (SAGI). Järjestetty kilpailu oli SAGI:n alainen virallinen kilpailu, joihin osallistuminen edellyttää aina lajiliiton urheilulisenssiä. Lajiliittojen alaisia virallisia urheilukilpailuja voidaan järjestää myös koronaviruspandemian aikana. Agilitykilpailut järjestetään koronaviruspandemian takia ilman yleisöä ja kilpailupaikalla saa olla vain kilpailun kannalta oleelliset henkilöt. Kilpailujärjestäjällä on tiedossa tapahtumaan osallistuvien yhteystiedot, joten kontaktointi on tehty mahdollisimman helpoksi, mikäli tapahtumaan osallistuneella todettaisi jälkikäteen koronavirustartuna, kertoo Agilityliiton puheenjohtaja Einari Pekkala.


Agility, niin kuin monet muutkin harraste- ja kilpaurheilulajit, on kärsinyt koronapandemiasta.

—Agility on hauska ja vauhdikas laji, jota voi harrastaa myös ilman kilpailutavoitteita. Kunhan korona-tilanne paranee ja yleisötapahtumat ovat jälleen sallittuja, toivotamme kaikki lietolaiset tervetulleeksi tutustumaan agilityn saloihin tulevissa kilpailuissa, Turun Seudun Agilityurheilijoiden puheenjohtaja Anri Saarinen houkuttelee.
 
Matti Lehtonen
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.