Paikalliset | 16.11.2023 11:08

"Näitä iltoja tulee ikävä"

  • Mauri Hakanen hallinnoi karaokelaitteita kurssilaisten laulaessa vuorotellen. Kuvassa lauluvuorossa Marja-Liisa Koskinen.

  • Mirva Kinnala lauloi Kulkea sain sateenkaaren päähän.

  • Kurssi innosti lietolaisen Pasi Ahlrothin (vas.) hankkimaan kotiin karaokelaitteet ja liittymään kuoroon.

Äänentoistolaitteita viritellään Tarvasjoen Vuorilinnassa. Lieto-opiston karaokekurssin toiseksi viimeinen tapaaminen on alkamassa.

Joka toinen viikko kokoontuva ryhmä on harjoitellut kuluneen syksyn ajan karaokelaulamisen alkeita, johon kuuluvat niin äänen käyttö kuin mikrofonin käsittely.

Viime kerrasta kotiläksynään kurssilaiset ovat harjoitelleet kotimaisten artistien kappaleita.

—Miehille Irwiniä ja Baddingia, naisille Katri Helenaa ja Paula Koivuniemeä, kurssin vetäjä, lietolainen Mauri Hakanen kertoo.

Hakanen on laulanut ammatikseen 30 vuotta. Aikanaan tanssibändin tahdittamana, sittemmin karaokeuran merkeissä. Nykyisin hän vastaa yksityistilaisuuksien musiikista ja karaoken järjestämisestä.

Pitkällä kokemuksella oppeja onkin hyvä ammentaa eteenpäin. Kurssilaiset ovat Hakasen opissa tutustuneet miksaus- ja karaokelaitteisiin.

—Teoriat on nyt käyty läpi, samoin laulutekniikka. Kurssilaiset ovat olleet innokkaita ja aktiivisia, Hakanen kertoo.

Kurssin myötä lauluporukka on hitsautunut myös yhteen.

—Täytyy sanoa, että näitä iltoja tulee kyllä ikävä, kun niin mukavaa on ollut, Hakanen sanoo.

 

Kova into laulaa

Lietolainen Pasi Ahlroth kertoi suunnanneensa Tarvasjoelle ilomielin.

—Pidemmällekin lähtisin karaoken perässä.

Hiljattain kotiin hankitut karaokelaitteet ovat kannustaneet harrastuksessa entisestään. Kurssista hän kuuli itse vetäjä Hakaselta.

—Mauri käveli S-Marketin ovella vastaan ja kertoi kurssista. Nyt takana on laulamista, laitteiden käytön opettelua ja miksausta. Laulaminen on kuitenkin ollut pääroolissa, Ahlroth kertoo.

Hän mainitsee karaokebravuurikseen kappaleen Yksi ruusu on kasvanut laaksossa.

—Minun biisini olisi Ollaan lähekkäin, Mauri Hakanen huikkaa miksauspöydän takaa.

Viereisessä pöydässä istuva Marja-Liisa Koskinen puolestaan suosii Tamara Lundin Hyväile, hyväile vaan -kappaletta.

Karaokekurssin myötä Pasi Ahlroth on myös päätynyt kuoroharrastuksen pariin.

—Minut saatiin houkuteltua Liedon mieskuoroon. Olen kokeillut kuorolaulantaa ennenkin Turun Karjala-kuorossa, mutta silloin tenorin paikalla. Se ei minulle sopinut ja nyt pääsen laulamaan bassoa, hän kertoo.

—Into laulamiseen on kova, vaikkei taitoa olisi niinkään, hän naurahtaa.

Lauluharrastus näkyy myös kurssilaisten arjessa. Marja-Liisa Koskinen kertoo katsovana televisiosta kaikki mahdolliset lauluohjelmat Elämäni biisistä Vain elämään.

 

Kurssi huipentuu tansseihin

Kun Mauri Hakanen on saanut karaokelaitteet valmiuteen, alkaa varsinainen lauluosuus. Kurssilaiset saavat puhelimen välityksellä tilata itselleen lauluvuoron ja biisin karaokelistat-sivuston kautta. Mirva Kinnala pääsee ensimmäisenä mikin ääreen ja laulaa Paula Koivuniemen Kulkea sain sateenkaaren päähän.

—Tämä on siitä hieno harrastus, että kaikki saavat laulaa äänellään, Kinnala tiivistää.

Kurssin viimeinen tapaamiskerta huipentuu keskiviikkona 22.11. järjestettäviin kaikille avoimiin karaoketansseihin Vuorilinnassa.

—Tanssit alkavat kello 18 ja luvassa on myös Tarvasjoen Nuorisoseuran pitämä puffetti. Silloin kaikki halukkaat pääsevät laulamaan, Mauri Hakanen lupaa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.