Paikalliset | 15.12.2022 14:35

"Kalustamista vaille valmis"

Päiväkodin varajohtaja Kati Aalto (vas.) ja -johtaja Vilma Virta kantoivat leluja uuteen päiväkotiyksikköön. Tammikuussa Liedon keskustassa aloittaa Kisapuiston päiväkoti.

Kisakallion päiväkodin johtaja Vilma Virta ja varajohtaja Kati Aalto ovat käyneet ostoksilla. On hankittu rakennuspalikoita, junarata, ulkoleluja sekä tykötarpeita koti- ja autoleikkiin.

—Kyllä näillä alkuun päästään, Virta tokaisee.

Varhaiskasvatuksen tilantarpeeseen saadaan tammikuussa hieman helpotusta, kun Hyvättyläntien varteen, terveyskeskusta vastapäätä perustetaan Kisapuiston päiväkoti. Yksikköön sijoitetaan kaksi alle 3-vuotiaiden ryhmää.

—Tammikuun toinen päivä tänne saapuu henkilöstö, yhdeksäs päivä tulevat ensimmäiset lapset, Virta kertoo.

Nyt koronavuosien jälkeen lapset tuodaan aiempaa nuorempana varhaiskasvatukseen. Tämä vaikuttaa päiväkodin ryhmityksiin. Henkilöstömitoituksen mukaan alle 3-vuotiaiden ryhmässä saa olla korkeintaan 12 lasta ja yksi kasvattaja neljää lasta kohden. Yli 3-vuotiaissa vastaavat luvut ovat 21 lasta ja seitsemän lasta per kasvattaja.

—Liedossa on ollut haastetta saada kaikki lapset mahtumaan. Olemassa olevat paikat kun ovat tupaten täynnä.

Liedon kaupunki vuokraa Kisapuiston päiväkodin tilat Suomen Osuuspankilta. Aiemmin paikassa toimi yksityinen ruotsinkielinen päiväkoti Folkhälsan Daghemmet Solstrålen.

—Koska tässä on ollut aiemminkin päiväkoti, tilat ovat periaatteessa kalustamista vaille valmiit, Kati Aalto lisää.

Sen suurempia muutostöitä ei tarvinnut tehdä, vain pieniä LVI-asennuksia.

Neliöitä on 256 ja omat paikkansa muun muassa leikkihuoneelle, ruokalalle, jakelukeittiölle, lepohuoneelle sekä pienille lapsille soveltuvalle jumppasalille. Sisäänkäynti perheille on sisäpihan puolelta, aidatun pihan kautta. Sijaintikin on hyvä. Lähellä on muun muassa kaupungintalon puisto ja kirjasto.

—Tämä on kompakti paikka pienille lapsille, Vilma Virta sanoo.

Hallinnollisesti uusi Kisapuiston päiväkoti on osa Kisakallion päiväkotia.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.