Paikalliset | 01.04.2021 08:22

Katuruokaa kylille

  • Ed Gallant ja Jaakko Kinnunen heittäytyivät halaukseen kesken ruoanlaiton.

  • Burgereita sai tilata myös gluteenittomina versioina.

  • Katuruoka kävi kaupaksi take away -annoksina. Jaakko Kinnunen ojentamassa tilausta asiakkaalle.

  • Yliskulman kenttä täyttyi autoista ja ihmisistä sunnuntai-iltapäivällä.

  • Jaakko Kinnusen ja Ed Gallantin katuruokavaunu on entinen nakkikioski.

Lieto Yliskulman kentälle oli sunnuntaina parkkeerannut Food Truck Companyn vaunu, joka tarjoili ihmisille katuruokaa. Vaunun luukusta take away -annoksia runsaslukuiselle väkijoukolle ojenteli lietolainen huippukokki Jaakko Kinnunen. Ruokavaunu on Kinnusen, hänen veljensä Tuomas Kinnusen ja lietolaisen Ed Gallantin yhteinen uusi yritys.
—Jonoa on ollut siitä asti, kun paikan päälle tulimme, Kinnunen huikkaa vaunusta, samalla kun valmistaa annoksia kovalla vauhdilla.
Puolitoista tuntia vaunun avautumisen jälkeen väkeä oli käynyt jo niin paljon, että listan peruna-annos oli loppuunmyyty. Kaiken kaikkiaan annoksia myytiin reilut parisataa.

Vaunun menussa oli tarjolla rotukarjan burgereita, seitan dogia, ”potui” Forsbergin perunatilalta sekä friteerattua kanaa lapsille.
Kinnunen kuvailee sunnuntain olleen vaunun ensimmäinen varsinainen testipäivä. Vaunun sijainnilla on vaikutusta asiakasvirtaan. Food Truck Company suosii siis jatkossakin paikkoja, joissa ei ole suuria määriä palveluita.
—Yliskulmalla oli hyvä kokeilla tätä ja jatkoa tulee varmasti. Urheilukentät ovat hyviä paikkoja. Jos menisimme vaunun kanssa Turkuun, suuntaisimme todennäköisesti keskustan ulkopuolelle.
—Erityismaininta pitää antaa myös kaikille asiak-nkaille hienosta rajoitusten noudattamisesta, kiitos Yliskulma, hän jatkaa.

Itse tehtyä lähiruokaa

Food Truck Companyn vaunu on entinen kioski.
—Ostimme myyntivaunun helmikuun lopussa. Se oli vanha nakkikioski, jonka remontoimme kokonaan. Vaunu valmistuikin juuri ennen koepäivää, sillä lauantai-illalla teimme vielä viimeistelyjä vaunun sisälle. Ulkokuoren suunnittelu on vielä kesken, ja se saa uuden ilmeen, kun suunnitelmat valmistuvat.
Vallitsevat rajoitukset eivät päde take away -myyntiin, joten auton perässä kulkeva vaunu on hyvä vaihtoehto jo toiseen koronakevääseen.
—Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon lähiruokaa ja kaikki on itse tehtyä sämpylöistä alkaen. Lista saattaa vielä elää, kun kokeilemme, mitkä ovat hyviä tuotteita, Kinnunen selvittää.
Hänen yritystoverinsa Ed Gallant asuu Liedonperän suunnalla ja on kokenut osaaja pikaruoan saralla muun muassa Turun Aussie Barin kautta.
Ensi viikonloppuna vaunu jatkaa jälleen matkaansa.
—Vielä olemme sähkön varassa, joten kuntaan pitää olla yhteydessä ja sopia paikoista, jonne voimme mennä. Jatkossa oma agg-nregaatti mahdollistaa sen, ettemme olisi niin riippuvaisia sähköstä, Kinnunen suunnittelee.
Pääsiäisviikonloppuna vaunu liikkuu pitkin Tienoota. Torstaina se parkkeeraa Tarvasjoen K-Market Taatelin pihaan, perjantaina Halmelan kentälle ja lauantaina Liedon Keskuskentälle. Vaunu tiedottaa liikkeistään sen Facebook-sivuilla ja Instagramissa.

Ina Virtanen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.