Paikalliset | 18.03.2021 09:07

Kunta osallistuu leveäkaistatien nelikaistaistamiseen 83.000 eurolla

Kunta osallistuu leveäkaistatien nelikaistaistamiseen 83.000 eurolla

Tampereen valtatien leveäkaistatieosuus muutetaan nelikaistaiseksi, keskikaiteelliseksi väyläksi. Parannushankkeen kustannusarvio on yli 45 miljoonaa euroa.

Lieto Varsinais-Suomen Ely-keskus on pyytänyt Liedon kunnalta lausuntoa valtatie 9:n eli Tampereen valtatien parantamisesta. Lausuntopyyntö koskee Liedon Asemanseudun ja kantatie 41:n välistä leveäkaistatieosuutta.
Kunnanhallituksen lausunnossa todetaan, että tiesuunnitelmassa on otettu huomioon Liedon kunnan alueella liikennejärjestelmäsuunnitelmien tavoitteiden toteuttaminen. Meluntorjunnan todetaan olevan leveäkaistatien alussa puutteellista, vaikka meluarvot ylittyvät selvityksen mukaan asutusalueella tien eteläpuolella. Kunnalla ei ole muuta huomauttamista.
Lieto sitoutuu osallistumaan maantien tekemisestä aiheutuviin rakentamis- ja kunnossapitokustannuksiin omalla osuudellaan. Tiesuunnitelman mukaan Liedon kunnan osuus on noin 0,2 prosenttia eli 83.000 euroa valtatien parantamisen kokonaiskustannuksista. Kustannuksiksi on laskettu 45,338 miljoonaa euroa.

Kunta sitoutuu myös luovuttamaan maantien tekemiseen tarvittavat omistamansa maa-alueet korvauksetta tietarkoituksiin.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.