Paikalliset | 11.03.2021 09:09

Erityishuoltopiiri kaavailee Lietoon koteja kehitysvammaisille nuorille

Erityishuoltopiiri kaavailee Lietoon koteja kehitysvammaisille nuorille

Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri suunnittelee uusia koteja kehitysvammaisille teini-ikäisille Ajurintien varteen, Taatilan lämpölaitoksen viereiselle tontille.

Lieto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin alaisella Kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus KTO:lla on käynnissä hanke uuden asumisyksikön rakentamiseksi Lietoon. Erityishuoltopiiri on alueen kuntien omistama kuntayhtymä, joka tarjoaa kehitysvammaisille henkilöille kuntoutusta, asumispalveluita sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävää toimintaa.
—Suunnittelemme ympärivuorokautisen asumisen koteja teini-ikäisille, kehitysvammaisille nuorille. Tarvetta on Varsinais-Suomessa jatkuvasti, ja uusien yksiköiden sijoittelua mietitään kuntien kysynnän ja toimivan sijainnin ehdoilla. Liedon tontti on siinä mielessä erinomainen; julkiset liikenneyhteydet ja keskustan palvelut ovat lähellä, kertoo asumispalvelujen johtaja Sari Hietala KTO:sta.

Liedossa erityishuoltopiirillä on aikaisempia asuntoja Littoisten Palomäessä. Ne ovat Hietalan mukaan ajastaan jäljessä, eikä kaikille asukkaille ole esimerkiksi omia wc-tiloja.
Tontti on löytynyt Ajurintien varresta Taatilasta, Liedon Lämmön lämpölaitoksen viereiseltä tontilta. Paikalle on tarkoitus rakentaa 14—15 asuntoa yhteen kerrokseen. Ulospäin talosta on tulossa rivitalotyyppinen, mutta myös yhteisiä tiloja on paikalle suunniteltu.
—Suunnittelu on vielä kesken, eikä aiesopimustakaan ole vielä allekirjoitettu. Rakennuttamisesta vastaa Arttuasunnot Oy, joka jää kiinteistöön myös omistajaksi. Voi olla, että valmistumiseen menee vielä parikin vuotta, Hietala veikkaa.

Matti Lehtonen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.