Paikalliset | 04.03.2021 08:48

Nautelankosken museo on kiinni turvallisuussyistä

Nautelankosken museo on kiinni turvallisuussyistä

Nautelankoskea voi käydä ihailemassa, vaikka museo onkin suljettu.

Lietolainen naislukijamme, nimimerkki Pettynyt toimintaan museolla, otti yhteyttä toimitukseen alkuviikosta.
—Ihmetellä täytyy, että museon naiset eivät edes edellisen kaltaisena viikonloppuna, kun (Nautelan)koski on upeimmillaan, viitsi järjestää kahvia ja munkkeja myytäväksi. Turhaan saivat kosken ihailijat kolkutella ovea. Eivätkä turvavälit ole esteenä, kun tanteretta löytyy laajalti, nainen harmitteli.
Liedon museon johtaja Leena Viskari kertoo, ettei kyse suinkaan ole viitsimisestä.
—Museo on suljettuna turvallisuussyistä. Sekä Lauri Nautelan museo että Tarvasjoen kotiseutumuseo ovat suljettuna koronapandemian vuoksi, ja kaikki museon tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Nykyisillä rajoituksilla saisimme ottaa henkilökunnan lisäksi sisään vain neljä ihmistä kerrallaan, eikä museon ahtaissa tiloissa pystytä noudattamaan turvavälejä, Viskari perustelee.
Kuuden henkilön rajaus on Aluehallintaviraston tekemä.
—Me pitäisimme mielellämme auki sekä kahviota että hienoa puhdetyönäyttelyämme, mutta nykyisillä rajoituksilla se ei ole vastuullista. Suurin osa ihmisistä varmasti ymmärtää tämän. Jos rajoitukset kevään myötä helpottavat, me avaamme toki ovemme uudelleen.
Kuluneen vuoden aikana Nautelankosken luontopolulla ja museon maisemissa on käynyt runsaasti ulkoilijoita ja kosken ihailijoita. Syksyllä museon ovet olivat auki, mutta epidemiatilanteen heikennyttyä ne suljettiin kokonaan. Pienryhmiä varten voidaan järjestää yksityiskierroksia, mutta ne pitää varata etukäteen.

—Suurin surku on koululaisvierailujen suhteen. Aika näyttää, pystymmekö tarjoamaan heille perinteiset tekniikkapäivät ja museovierailut. Puhdetyönäyttely on esillä vielä syksyllä, joten sen ehtii kyllä näkemään myöhemminkin, Viskari lohduttaa.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.