Paikalliset | 25.02.2021 08:37

PEAB laajentaa ja kunnostaa Maunun koulun

PEAB laajentaa ja kunnostaa Maunun koulun

PEAB laajentaa ja kunnostaa Maunun koulun. Kouluremontin kokonaiskustannukset ovat 3,86 miljoonaa euroa.

Rusko PEAB talonrakentaminen Etelä-Suomi laajentaa ja kunnostaa Maunun koulun. PEAB:in tarjous on noin 2,55 miljoonaa euroa. Urakoitsijan valinta tehtiin monivaiheisesti, sillä ensin kunta valitsi yritykset, joilta urakkatarjoukset pyydettiin.
PEAB-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Sen liikevaihto on 5,3 miljardia euroa.
Ruskon kunnan tekninen johtaja Mika Heinonen ja kunnaninsinööri Tuomas Salmi kertoivat Ruskon valtuustolle alkavasta laajennuksesta ja kunnostuksesta valtuuston sähköisessä kokouksessa maanantaina. Kaikkiaan rahaa kuluu noin 3,86 miljoonaa euroa, sillä PEAB:in urakkatarjouksen lisäksi kunta tekee omia hankintoja.
Kunnanhallitus nimeää hankkeeseen ohjausryhmän, joka päättää lisätöistä sekä tiedottamisesta. Kuntalaiset voivat seurata hankkeen etenemistä kunnan internetsivujen kautta.
Työt tehdään kolmessa vaiheessa niin, että ensimmäisessä vaihteessa tehdään laajennus. Sen jälkeen vuorossa ovat muiden osien kunnostukset.
Valtuustokeskustelussa Ismo Söderling (sd.) muisteli Maunun koulun rakentamista 30 vuotta sitten. Hän vielä varmisti hankkeen loppusumman, joka on siis noin 3,86 miljoonaa euroa. Lisäksi Söderling kysyi väistötilojen kustannuksista. Vastauksen mukaan tekninen puoli ei ole arvioinut väistötilojen kustannuksia.
Jorma Rand (vas.) sanoi, että hankkeen mahdollinen kustannusten ylitys pitää tuoda ajoissa tiedoksi. Rand muistutti, että kuntavaalien jälkeen valitaan uudet päättävät elimet, mihin menee oma aikansa. Miten on varauduttu, jos hankkeessa pitää tehdä nopeita muutoksia?
Tekninen johtaja Heinonen vastasi, että ensi kesänä tehdään vasta laajennusosan perustuksia. Jos muutoksia tulee, ne tulevat vastaan myöhemmin.

Rand kysyi myös työaikaisesta liikenteestä. Vastauksena oli, että liikenne kulkee koululle takakautta. Liikenneturvallisuus on siis otettu huomioon.
Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Ari Rusi (kok.) kertoi rakennushankkeen aikaisista väistötiloista. Yksi ryhmä Ruskon keskustan alueen oppilaita siirtyy Merttelän kouluun. Vielä on käsittelemättä, miten kauan Merttelä toimii väistötilana. Muuten väistötiloina käytetään Kirkonkylän ja Hiidenvainion kouluja. Rusi myös kumosi huhun, että Ruskotalo toimisi väistötilana. Hän myös muistutti, että rakentamisen edetessä Maunun koululle syntyy uutta opetustilaa, jota voidaan käyttää.
Marko Mäenpää (sd.) oli huolissaan rehtorin resurssien riittävyydestä. Rehtori tuo hankkeeseen käyttäjänäkökulman. Rusi kertoi, että asia on otettu huomioon rehtorin työmäärässä.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.