Paikalliset | 11.02.2021 09:03

Yhdistysten yhteistyöllä talviurheiluvälineitä lapsille

Yhdistysten yhteistyöllä talviurheiluvälineitä lapsille

Talviurheiluvälineitä kerättiin lahjoituksina paikallisilta ihmisiltä. Ruskon Yrityksen ja vanhempainyhdistys Silta ry:n yhteistyötempaus oli ensimmäinen laatuaan. Merja Nenonen (oik.) ja Niina Pekkala olivat tyytyväisiä tempauksen lopputulokseen.

Ruskon Yrityksen puheenjohtaja Niina Pekkala sekä Ruskon Kirkonkylän ja Hiidenvainion koulujen vanhempainyhdistys Silta ry:n jäsen Merja Nenonen kantavat luistimia ja monoja Kirkonkylän koulun pannuhuoneeseen. Huoneen seinää vasten nojaa jo useampi pari suksia sekä kassikaupalla monoja ja luistimia.
—Kolmasluokkalainen poikani kysyi kotona, että olisiko hänen luokkakaverilleen lainata ylimääräisiä suksia. Tästä syntyi idea, että voisimme kysyä, onko talviurheiluvälineille enemmänkin tarvetta, Niina Pekkala kertoo.
Hän otti yhteyttä perhetuttuunsa Merjaan, jonka jälkeen naiset pistivät pystyyn Facebook-tapahtuman Ruskon Yrityksen ja Silta ry:n nimissä.
Talviurheiluvälineitä saatiin lahjoituksena upea määrä vain muutamassa päivässä. Suksia saatiin kasaan noin kaksikymmentä paria. Välineitä on tullut lisää vielä jälkikäteen ja jatkossa niitä otetaan edelleen vastaan.
—Peruskoulunhan tulee olla maksutonta, joten suksia ei voi kaikilta edellyttää. Tiedän, että koulujen henkilökuntakin on tuonut omien lastensa suksia oppilaille lainaan. Tässä tilanteessa kolmannen sektorin oli hyvä astua kuvioihin mukaan, Niina Pekkala toteaa.

Huolletut välineet lisäävät intoa

Niina Pekkalan mukaan luistimet ovat perinteiset talviurheiluvälineet, jotka löytyvät yleensä joka kodista. Sukset ovat hieman harvinaisemmat, sillä viime vuosien talvet eivät ole olleet niin otollisia hiihtämiseen. Naiset antavat kiitosta paikallisille ladun tekijöille Jari Ellmenille, Markus Rantalalle ja Timo Heikkilälle.
Samoin kuin hyvät ladut, hiihtoinnostusta lisäävät myös toimivat välineet. Lahjoitetut sukset huollettiin talkooväen toimesta ennen käyttöä. Niihin laitettiin sekä luisto- että pitoteipit. Samoin viitisenkymmentä paria luistimia vietiin teroitettavaksi Myllyn Intersportiin.
—Kunnostimme myös jo valmiiksi koululla olleita välineitä, Merja Nenonen kertoo.
Nyt lahjoitusten ja välinehuollon jälkeen opettajat saavat tulla hakemaan luokkiensa tarvitsemat välineet pannuhuoneen kätköistä. Jos vielä tämän jälkeen joitain urheiluvälineitä jää uupumaan, ovat yhdistykset lupautuneet hankkimaan loput omista varoistaan.
Lisäksi Niina Pekkalalla on muitakin toiveita lumisen talven varalle.
—Ruskon Yritys haluaisi järjestää hiihtokilpailut, mutta nyt vallitsevien rajoitusten puitteissa pitää katsoa, että onnistuuko se vielä tänä talvena, hän toteaa.

Ina Virtanen

AKNO | 17.02.2021 11:50

AKNO

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.