Paikalliset | 28.01.2021 09:26

MLL luo yhteisöllisyyttä Vahdolla

  • Jessica Konki ja Venla Savolainen leikkivät tiistaina MLL:n iltapäiväkerhossa barbeilla.

  • Toiminnanjohtaja Tytti Lehtilä ja hallituksen jäsen Sari Pöhö kertoivat Vahdon MLL:n toiminnasta. Lastentalo on merkittävä osa yhdistyksen arkea ja naiset toivovat MLL:n kerhotoiminnalle jatkoa tulevaisuudessakin.

Vahdon MLL:n toiminta on jatkunut aktiivisena koronapandemiasta huolimatta. Yksi syy on se, että yhdistyksen järjestämät aamu- ja iltapäiväkerhot ovat voineet jatkua normaalisti Lastentalossa Laukolan koulun pihapiirissä.
Lastentalossa työskentelee kolme palkattua henkilökunnan jäsentä. Talon toiminnanjohtajana on vuodesta 2010 talossa ollut Tytti Lehtilä. Pestissään hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen.
—Vahdolla on hyvä yhteishenki ja täällä on kiva tehdä töitä. Työn kautta tutustun alakouluikäisiin lapsiin ja pääsen heitä lähelle, Lehtilä kertoo.
Läheinen sijainti koulun, kirjaston ja päiväkodin kanssa on hänen mukaansa hieno asia.
—Välillämme on koulun kanssa vahva yhteistyö johtavan rehtorin ja opettajien kautta. Toimin välillä sijaisena tarvittaessa koululle.
Iltapäiväkerhollakin on Vahdolla jo pitkät perinteet.
—Sitä on järjestetty vuodesta 1998 alkaen. Toivomme sille nyt jatkoa, sillä kahden vuoden sopimus on päättynyt ja olemme nyt optiovuodella, Tytti Lehtilä sanoo.
Vahdon MLL:n hallituksen jäsen Sari Pöhö on samoilla linjoilla ja toivoo, että MLL jatkaisi kerhon parissa.
—Ainahan se riski on, että joku tekee halvemmalla, kun sopimuksia kilpailutetaan, hän muistuttaa.

Turvallinen kodin ja koulun jatke

MLL:n aamukerhossa lapset leikkivät vapaasti, syövät aamupalaa ja lähtevät kouluun. lltapäiväkerhoon tullaan suoraan koulusta, tehdään läksyt, syödään välipalaa, leikitään ja osallistutaan ohjattuun toimintaan, kuten liikuntaan tai askarteluun. Joskus tehdään jotain aivan erityistä.
—Maanantaina lapset saivat palkkiona aiemmin tehdystä tehtävästä diskon. Sen jälkeen katsottiin leffa ja syötiin herkkuja. Olemme olleet myös luistelemassa koulun kentällä, kiitos Laitapuolenkulkijoiden tekemän jään, Tytti Lehtilä sanoo.
Lasten vanhemmat ovat antaneet kiitosta kerhotoiminnasta. He pitävät Lastentaloa kodinomaisena ja turvallisena paikkana. Lapsia haetaan kerhosta ja osa lähtee itse kotiin. Vahdolla on pitkät etäisyydet, jolloin joitain lapsia tulee aamukerhoon jo kello seitsemäksi ja heidät haetaan vasta viideltä vanhempien päästyä töistä.
—Koen kerhotoiminnan tärkeäksi. Se on perheiden elinehto. Jotkut käyvät kaukana töissä ja Lastentalo on lähellä koulua. Ei ole pelkoa, että ekaluokkalainen joutuu ylittämään vaikka ison tien, Sari Pöhö kertoo.

Tapahtumissa osaksi yhteisöä

Sari Pöhö päätyi itse Vahdon MLL:n hallitukseen osallistuttuaan muutamiin sen järjestämiin tapahtumiin.
—Niissä tuli esille vahva yhteisöllisyys. Vahdolla puhalletaan yhteen hiileen pienen kylän etuja ajatellen. Huomaan selkeän eron, sillä olen itse asunut Turun keskustassa, jossa naapuritkaan eivät aina välttämättä moikkaa.
Hallitus aikoo järjestää tapahtumia mahdollisuuksien ja rajoitusten mukaan tänä keväänä.
—Kevättalvella suunnitteilla on talviriehaa ja vappuna vastaavasti vappuriehaa. Elokuulle kaavaillaan puolestaan lastentapahtumaa ja nappulakisojakin on suunniteltu, Pöhö sanoo.
Hän kokee tapahtumien olevan hyvä väylä tutustua ja verkostoitua muihin vanhempiin.
—Ennen kuin itse liityin hallitukseen, pääsin tätä kautta tutustumaan muihin kyläläisiin. Vastaanotto oli lämminhenkinen ja ystävällinen. Nyt haluan tehdä saman kokemuksen muille, hän sanoo.
MLL Vahto pyrkii muodostamaan aamu- ja iltapäiväkerhojen lisäksi myös muita kerhoja kevätlukukauden aikana. Niitä järjestetään, jos osallistujia tulee tarpeeksi. Ohjelmistosta löytyy niin liikunta-, seikkailu-, kokki-, harraste- ja palloilukerhoa. Lisäksi tarjolla on taitavat kädet -käsityökerhoa sekä sähly- ja pelikerhoa.
Uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan yhdistyksen toimintaan.
—Jäseniä on ollut jo pitkään vakiomäärä, mutta aina mahtuu mukaan. Jäsenedut vaikuttavat esimerkiksi kerhotoiminnassa. MLL:n järjestämät tapahtumat ovat myös avoimia kaikille, Pöhö päättää.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.