Paikalliset | 14.01.2021 08:33

Luistelukoulussa opitaan tekniikkaa ja pidetään hauskaa

Luistelukoulussa opitaan tekniikkaa ja pidetään hauskaa

Jericho McArdle, Terhi Rannikko ja Stener Ranta-Panula treenasivat luistelutekniikkaa Merttelän koulun kentällä tiistaina.

Ruskolla Merttelän koulun kentällä järjestettiin tiistaina Hymy Fit:in ohjaamaa luistelukoulua lapsille.
—Keksin idean luistelukoulusta opiskellessani liikuntaneuvojaksi. Opiskeluaikana kävimme läpi kaikki eri lajit ja olen itse harrastanut ringetteä. Tästä syystä talvilajit ovat lähellä sydäntäni, Hymy Fitin yrittäjä Terhi Rannikko kertoo.
Koronakeväänä Rannikko on ohjannut liikuntaa niin ulkona kuin verkossakin. Vallitsevat rajotukset ovat kuitenkin vaikuttaneet yritystoimintaan. Esimerkiksi hänen ohjaamansa Ruskon kunnan seniorijumpat ja yritysten tyhyjumpat ovat nyt rajoitusten takia katkolla. Näin ollen liikunnan siirtäminen ulkoilmaan oli toimiva ratkaisu.
Kiinnostusta luistelukoulua kohtaan syntyi mukavasti. Sen seurauksena suunnitelmissa olisi järjestää seuraavaksi myös lasten hiihtokoulua.
Tiistaina vallitsevien lumiolosuhteiden saattelemana kentälle luistelemaan saapui kaksi ahkeraa luistelijaa. 9-vuotiaat Stener Ranta-Panula ja Jericho McArdle olivat innostuneita luistelun opettelusta. Stener kertoi haaveilevansa jääkiekkoharrastuksen aloittamisesta, joten tekniikan harjoittelu oli alkuun paikallaan.
Lumen vallassa ollut Merttelän luistinrata oli saatu kolattua Rannikon naapurien avustuksella. Kesken luistelukoulun yllättänyt sähkökatkoskaan ei lannistanut treenaajia, vaan paikalle kiikutettiin lisävalaistusta.
—Treenaamme luisteluasentoa. Katse suunnataan eteenpäin ja polvet ovat koukussa, selkä suorana ja kädet auttavat sivuilla, Rannikko näyttää.
Lisäksi luistelukoulu opettaa lapsille muun muassa jarruttamista, liukumista, makkaroiden tekoa, pujottelua ja kaatumista. Seuraavan kerran luistelukoulu järjestetään tulevana sunnuntaina.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.