Paikalliset | 14.01.2021 08:29

Talvi ei yllättänyt autoilijoita

  • Tiistaina alkanut lumipyry hidasti ja hankaloitti liikennettä koko Varsinais-Suomessa. Vakavia onnettomuuksia ei sattunut. Liikennemäärät tiistain aikana olivat tavallista vähäisempiä.

  • Simo Pilpola Liedon Talohuollosta oli lumitöissään ehtinyt Toukontorin varrelle tiistaina puolen päivän jälkeen. Lumityöt olivat alkaneet jo aamulla kuuden aikaan.

Tienoo Tiistain vastaisena yönä alkanut lumipyry hankaloitti liikennettä Turun seudulla. Vaikka vakavia onnettomuuksia ei sattunut, pelastuslaitosta tai poliisia kaivattiin liikenteessä tiistain ja keskiviikon aikana toista sataa kertaa.
—Kiireistä on ollut, mutta vakavilta onnettomuuksilta on vältytty. Tilanne oli meille poikkeuksellinen, kun samaan aikaan tuli paljon lunta ja tuuli voimakkaasti. Päätiet saatiin keskiviikon aikana hyvään kuntoon, eikä erittäin huonosta kelistäkään enää varoiteta, kertoo Antero Risti Fintrafficin Turun tiekeskuksesta.
Fintraffic, entiseltä nimeltään Tieliikennekeskus, valvoo etenkin pääteiden liikenteen sujuvuutta.
—Tiistaina liikennemäärät olivat tavallista vähäisempiä. Ihmiset olivat jääneet kotiin etätöihin, mikä oli tietysti hyvä asia. Piikkiön Kirismäessä ulkomaalainen ajoneuvoyhdistelmä jäi poikittain jumiin tielle, ja raskas liikenne jouduttiin ohjaamaan sieltä Ohikulkutielle. Ohikulkutiellä taas Kirismäen ja Kauselan tietyömaat olivat hankalia paikkoja, Risti toteaa.

Lumitöihin heti aamutuimaan

Simo Pilpola Liedon Talohuolto Oy:stä oli tiistaina aloittanut lumityöt aamulla kuuden aikaan. Liedon Talohuolto huoltaa Liedon keskustassa useita kerros- ja rivitaloja.
Tiistaina noin kello 13 aikaan Pilpola oli ehtinyt Toukontorin tienoille. Traktorilla tehtiin isoimmat työt, mutta talojen rappuset putsattiin lumesta perinteisin menoin käsin.
—Ensimmäiseksi tehtiin lumityöt kauppojen edestä, että ihmiset pääsevät asioilleen, Pilpola kertoo.
—Vielä ei ole tullut palautetta, miksi meidän kohdalta ei ole aurattu lumia. Ihmiset ymmärtävät tilanteen, että lunta tulee nyt paljon.
Lumitöitä riitti vielä pitkälle iltaan. Pyry jatkui yön yli keskiviikon aamupäivään.

Pekka Remes / Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.