Paikalliset | 10.12.2020 08:29

Lievary haluaa vaikuttaa Liedon lasten kasvuympäristöön

Lievary haluaa vaikuttaa Liedon lasten kasvuympäristöön

Heidi Tuimala on tänä vuonna perustetun Liedon Vanhempainyhdistykset ry:n puheenjohtaja. Kuva on Pahkamäen koululta.

Lietoon on tänä vuonna perustettu Liedon vanhempainyhdistykset ry (Lievary). Uuden yhdistyksen jäseniä voivat olla Liedon koulujen ja päiväkotien rekisteröidyt vanhempainyhdistykset sekä henkilöjäsenet. Tällä hetkellä mukana on kahdeksan vanhempainyhdistystä. Tavoitteena on saada jäseniksi 75 prosenttia lietolaisista rekisteröidyistä vanhempainyhdistyksistä.
—Vanhempainyhdistykset ovat tehneet yhteistyötä jo aikaisemminkin. Nyt haluttiin perustaa yhdistys, jolla olisi enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa ja joka tavoittaisi laajemman joukon vanhempia, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Heidi Tuimala.
Perinteisesti vanhempainyhdistykset osallistuvat koulujen ja päiväkotien arkipäivän työhön esimerkiksi keräämällä varoja toimintaan.

—Uusi yhdistys katsoo asioita koko kunnan näkökulmasta. Aikaisemmin päiväkodit eivät ole olleet yhteistyössä mukana. Päiväkotien vanhempainyhdistykset ovat harvemmin rekisteröityjä yhdistyksiä. Myös yksityiset henkilöt voivat liittyä jäseniksi.
Yhdistys tekee yhteistyötä kunnan kanssa. Lievary, kunnan sivistysjohto ja Suomen Vanhempainliiton edustaja kokoontuivat marraskuun lopulla etäpalaveriin miettimään kunnan ja vanhempainyhdistysten yhteistyötä. Järjestötoiminnan asiantuntija Anri Leveelahti Suomen Vanhempainliitosta oli mukana palaverissa kertomassa kuntakohtaisesta vanhempaintoiminnasta ja kokemuksista muissa kunnissa. Kunnan edustajina kokoukseen osallistuivat sivistyspalveluiden toimialajohtaja Laila Mäkelä ja varhaiskasvatusjohtaja Elina Lindholm.
Vuoden 2021 teemana on kiusaamisen ehkäisy ja kouluväkivaltaan puuttuminen.
Yhteistyötä tehdään myös kodin ja koulujen kesken, paikallisen opettajien ammattijärjestön kanssa sekä oppilaskuntien kanssa.
—Yhdistyksen hallitus seuraa kunnan päätöksentekoa. Asioihin halutaan vaikuttaa jo ennen kuin ne ovat päätöksentekovaiheessa, Tuimala sanoo.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.