Paikalliset | 10.12.2020 08:27

Avantin eritasoliittymän rahoitusta pyydetään valtiolta

Lieto Ohikulkutielle Avantin teollisuusalueen kohdalle suunniteltuun ja osittain jo rakennettavaan Avantin eritasoliittymään toivotaan valtion rahoitusta. Liedon kunta lähetti asiasta esityksen liikenne- ja viestintäministeriölle. Esityksessä käydään läpi hankkeen taustat ja syyt, sekä toivotaan ministeriön osoittavan hankkeeseen 4,264 miljoonan euron määrärahan.
Eritasoliittymän kokonaiskustannukset ovat noin 5,5 miljoonaa. Kunta katsookin, että se on jo panostanut valtakunnallisen, seutukunnallisen ja paikallisen elinkeinoelämän edellytyksiin ja liikenneturvallisuuden parantamiseen riittävästi.

Esityksen mukaan ilman ministeriön lisämäärärahaa eritasoliittymän toteutus jää tulevaisuuteen, ja nopean toteutuksen merkittävät kustannushyödyt saamatta.
Kunta toivoo valtion lisäksi osoittavan Väylävirastolle 0, 73 miljoonan euron rahoitusta seudullisen rekkaparkin toteuttamiseen. Yhteensä kunta siis esittää noin viiden miljoonan euron lisämäärärahaa.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.