Paikalliset | 10.12.2020 08:23

Vuoden Valo löytyy Ilmarisista

Vuoden Valo löytyy Ilmarisista

Ilmaristen koulun luokanopettaja Sanna Hyövelä valittiin Varsinais-Suomen luokanopettajien toimesta Vuoden luokanopettajaksi. Hyövelä kertoo päättyvän vuoden olleen poikkeuksellinen.

Lieto Varsinais-Suomen luokanopettajien puheenjohtaja Tiina Tammi istuu Ilmaristen koulun kuulutushuoneessa mikrofonin ääressä. Äänimerkin jälkeen luokkiin alkaa kantautua Tammen ääni kaiuttimista. Hän esittelee itsensä ja kertoo olevansa liikkeellä jännittävällä asialla. Vuoden varsinaissuomalainen luokanopettaja on nimittäin valittu ja kyseinen henkilö löytyy Ilmaristen koulusta.
—Kyseisellä opettajalla on kyky saada positiivinen ja innokas ilmapiiri luokkaan. Hän on turvallinen aikuinen, jota on helppo lähestyä. Hän antaa oppilaille omaa tilaa ja aikaa sekä rohkaisevaa palautetta. Vuoden Valo 2020 -kynttilälyhdyn saa opettaja Sanna Hyövelä, Tammi kuuluttaa.

Mahdollisimman normaalia opetusta

Sanna Hyövelää lähdetään palkitsemaan tämän omaan kotiluokkaan, jossa on parasta aikaa käsillä askarteluhetki. Yllätetty opettaja kertoo, ettei ollenkaan osannut arvata, että kuvailuissa puhuttiin hänestä.
—Olen toiminut opettajana yli 20 vuotta. Ilmaristen koululla vuodesta 1999 asti, hän kertoo.
Kulunut vuosi on ollut erilainen, ja Hyövelä kertookin hiljattain miettineensä omaa jaksamistaan.

—Viikko viikolta on eletty ja mielessä on kokoajan ollut, että vielä ei koulussamme ole ollut koronatartuntaa. Kyseessä on luokkani ensimmäinen kouluvuosi ja heidän pitää saada oppia mahdollisimman normaalisti. Yhdessä olemme jaksaneet, Hyövelä summaa.
Luokanopettajuus itsessään on sekin muuttunut vuosien saatossa.
—Liitu on vaihtunut tietokoneisiin digitalisaation myötä, vaikka molemmat käsi kädessä kulkevatkin. Koulussa ei enää kaavoihin kangistuta.

Hyövelä kertoo, että kevään etäopetus sujui mallikkaasti, mutta itse hän viihtyy mieluummin kontaktiopetuksessa.
—Vaikka nyt ollaan koulussa maskin kanssa, pidän silti parempana sitä, että näemme oppilaiden kanssa ja olemme kontaktissa.
Koulun rehtori Pekka Teittinen vahvistaa, että poikkeusvuosi on saanut opettajat venymään, jotta opetussuunnitelmaa pystyttiin noudattamaan.

—Nyt tunnelma on odottava, mitä seuraavaksi? Silti koulutyön kannalta vuosi meni hyvissä merkeissä. Henkilökunnan jaksaminen oli tiukemmalla kuin normaalisti, mutta hyvin ollaan pärjätty. Työyhteisöllä on ollut iso merkitys. Lisäksi koululla oli vielä syksyllä remontti, jonka äänet kuormittivat opetusta, hän kertoo.
Palkintona nimityksestä Sanna Hyövelä sai kunniakirjan, kukkakimpun sekä kynttilälyhdyn. Jatkossa Varsinais-Suomen luokanopettajat ry ehdottaa Hyövelää myös valtakunnalliseksi vuoden luokanopettajaksi ensi vuoden puolella.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.