Paikalliset | 09.11.2020 15:45

Vaatimuksena terve koulu

Vaatimuksena terve koulu

Liedon Keskuskoulun oppilaat saapuivat osoittamaan mieltään kunnantalolle vaatien uutta ja terveellistä koulurakennusta.

Liedon Keskuskoulun oppilaat marssivat maanantai-iltapäivällä näyttävästi kunnantalon edustalle rumpujen pärinän ja yhteisten iskulauseiden raikuessa. Mielenosoittajat ojensivat kunnanjohtaja Esko Poikelalle kirjelmän, jossa kerrottiin Keskuskoulun sisäilman tilanteestaan ja vaadittiin uutta sekä tervettä koulurakennusta.

—Haluamme uuden koulun. Jos vanhaa korjattaisiin, olisivat tilat toimivat noin 5—10 vuotta, jonka jälkeen tilanne olisi jälleen sama. Haluamme kestävän ratkaisun, 9G-luokan oppilas ja oppilaskunnan puheenjohtaja Neea Saarinen kertoo.
Saarinen johti mielenosoittajien joukkoa megafoniin huutaen. Hän kertoo, että oireilu koulussa on jokapäiväistä.
—Se on myös päivittäinen puheenaihe. Oireita ovat muun muassa päänsärky, väsymys, ihon kuivuminen ja äänen lähteminen, hän kertoo.

Saarisen mukaan opettajat lähtivät positiivisesti mukaan ja auttoivat mielenosoituksen järjestelyssä.
—Toivotaan, että tämä auttaisi ja asialle tehdään jotain. Huoli on suuri. Oireita on ollut oppilailla jo ainakin viisi, ellei jopa kymmenen vuotta, hän jatkaa.
Aloittaessa yläkoulun oireet eivät aluksi tulleet esille niin selkeästi. Nyt Saarinen on 9-luokalla ja altistunut pitkään. Samoin oireet ovat lisääntyneet.
—Terveyskyselyjä on tehty oppilaille useita, mutta siitä huolimatta mitään ei tapahdu, Saarinen summaa.

Mielenosoitusta kunnantalon edustalla vastaanottanut Esko Poikela kertoo, että suuri mielenosoitus ja oppilaiden määrä teki positiivisen vaikutuksen.
—Oppilaat ovat syystäkin huolissaan. 14. joulukuuta on kunnanvaltuuston kokous, jolloin tehdään periaatepäätös vaihtoehdoista.
Myös oppilaiden vanhempia oli seuraamassa mielenosoitusta.
—Nyt äkkiä väistötilat! Oma tyttäreni siirtyi jo kouluun Ilmarisiin. Ensimmäisen viikon aikana hänellä ei ole ollut mitään oireita, kun taas Keskuskoulussa hänen päätään särki, silmät kirvelivät ja kurkku oli kipeä, yhden oppilaan äiti Karoliina Vehviläinen toteaa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.