Paikalliset | 05.11.2020 08:33

Rotanmyrkkyä löytyi Tammen lähimetsästä

Rotanmyrkkyä löytyi Tammen lähimetsästä

15-viikkoinen Fiona-koira kiidätettiin eläinlääkäriin sen nuoltua rotanmyrkkyä.

Lieto Turun Tienoon lukija Tammen asuinalueelta pelästyi pahasti viikko sitten torstaina, kun tämän 15 viikon ikäinen koiranpentu maistoi rotanmykkyä kodin läheisyydessä sijaitsevassa metsässä. Myrkyn löytöpaikka sijaitsee Avantin alueen lähellä olevalla kalliolla. Koiranomistaja pystyy vain arvailemaan, mistä myrkky on peräisin ja päätynyt metsään. Koiranomistaja haluaa pysytellä nimettömänä, sillä rotanmyrkyn levittämisen tahallisuudesta ei ole varmuutta.
—Myrkky oli sekoittunut jäkälään ja otin sen lopulta itsekin käteen ja haistelin. Se näytti aivan sinitarralta, enkä aluksi ymmärtänyt sen olevan rotanmyrkkyä. Lopulta huomasin, että mukana oli paperia. Kun käänsin sen, paljastui sen takaa varoitusmerkki ja tieto siitä, että aine on tarkoitettu rottien ja jyrsijöiden tuhoamiseen ammattikäytössä, koiranomistaja kertoo.

Myrkkyä nuollut Fiona-koira kiidätettiin välittömästi eläinlääkäriin, jonka hoidossa tilanne saatiin rauhoitettua. Koiralle kävi onneksi hyvin, mutta omistajaa jäi huolestuttamaan myrkyn päätyminen metsään, jossa kulkee muitakin eläimiä sekä paljon lapsia.
—Ilmoitin asiasta kunnan ympäristöpäällikölle ja mietin myös yhteydenottoa kunnan terveystarkastajaan. Ylipäätään vastaavat syötit pitäisi suojata hyvin ja myrkkyjen myyminen on nykyään muutenkin luvanvaraista.

Koiranomistaja arvelee, että myrkky on saattanut olla peräisin läheiseltä teollisuusalueelta tai vaikka ulkorakennuksesta tai tallilta. Se on saattanut päätyä metsään luonnollistakin reittiä, esimerkiksi jonkin eläimen kuljettamana. Siitä kielivät repeytyneet paperit myrkyn ympärillä. Toisaalta on myös mahdollista, että ihminenkin on sen sinne tuonut tahallaan. Koiranomistaja haluaa varoittaa muita kuntalaisia ja toivoo vastuuta niiltä, jotka käsittelevät myrkkyjä työssään tai vapaa-ajallaan.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.