Paikalliset | 31.10.2020 19:03

Ei rahasta, vaan rakkaudesta rakentamiseen

Ei rahasta, vaan rakkaudesta rakentamiseen

Hannu ja Virpi Nummela viimeksi Kirkkotien ja Aurajoen väliin valmistuneen, Kurjeksi nimetyn kerrostalon parvekkeella. Rakennusliike Nummela Oy valittiin Vuoden 2020 yritykseksi Liedossa.

Lieto —Kyllä kai tässä on mukana aika paljon myös kotiseuturakkautta, Hannu Nummela lipsauttaa sivulauseessa.
Rakennusliike Nummela on tämän vuosituhannen puolella ollut Liedon merkittävin kerrostalorakentaja. Työstä tuli tunnustuksena valinta Liedon vuoden 2020 yritykseksi.
Esa ja Leena Nummelan perustama yritys muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 2001, ja poika-Hannu otti ohjat muutamaa vuotta myöhemmin. Yrityksellä on ollut omaa tuotantoa yli 20 vuotta, mutta ensimmäiset kerrostalot tehtiin kunnantalon itäpuolelle, Kuntoilijanlenkin ja Kässälaiturin tuntumaan. Talojen nimet otettiin maalaismaisemasta.
—Siellä on Riihelää ja Tähkää. Ajattelimme silloin Liedon olevan maatalouspitäjä, mitä se edelleenkin on. Saimme ensin ostettua alueelta yhden kerrostalotontin, ja viereisellä tontilla seisoi silloin vielä NCC:n kyltti. NCC ei koskaan aloittanut rakentamista ja tonttivaraus vapautui. Siihen oli tehty jo 1980-luvulla korttelikokonaisuuden käsittävä kaava. Se on antanut hyvät puitteet laadukkaalle ja yhtenäiselle rakentamiselle, kun olemme päässeet tekemään kerralla kokonaisia alueita. Jos oltaisiin tehty talo kerrallaan sinne tänne, Liedon keskusta näyttäisi aika erilaiselta, Nummela kuvailee.

Vaimo Virpi Nummela tuli mukaan rakennusliikkeen toimintaan vuonna 2008. Pariskunnan työnjako on selkeän epäselvä.
—Minä olen tietynlainen jokapaikanhöylä! Teen toimistohommia, myyntiä yhdessä Hannun kanssa, tavaroiden kuskaamista ja kaikenlaista tukityötä, jota kukaan muu ei ehdi tai voi tehdä. Totta kai otan kantaa myös arkkitehtien ja pihanrakentajien suunnitelmiin, Virpi Nummela kertoo, ja kehuu samaan syssyyn asiakkaita ihaniksi ja korostaa laadukkaan kerrostaloasumisen tarvetta.
—Toki me kuuntelemme asiakkaita, mutta teemme myös sellaisia kokonaisuuksia, jotka ovat oman makumme mukaisia. Näihin Kirkkotien taloihinkin on satsattu paljon, ja omasta, hyvästä työstä saa olla ylpeä.

Valmista tulee ja ei tule

Rakennusliike Nummelan käsialaa ovat Liedon keskustassa myös Taatilan kerrostalot, Hyvättyläntien ja Karjatien risteyksen Liedon Piste ja viimeisimpänä Kirkkotien ja Aurajoen väliset kolme kerrostaloa, joista kaksi on valmiina ja kolmas työn alla. Kolmannen talon rakentaminen aloitettiin tammikuussa, kun ostovarauksia oli kymmenen. Koronakriisin myötä toukokuussa varauksia oli jäljellä yksi, kun ihmiset peruivat varauksiaan epävarman markkinatilanteen ja asuntokaupan hidastumisen myötä.

Kesän aikana varaukset ovat palanneet alkuvuoden tasolle ja talon rakennustyöt jatkuvat normaalisti.
—Se on valmis luovutettavaksi 26.8.2021 kello 13. Näin olen luvannut, ja aina ovat lupaukset paikkansa pitäneet, Hannu Nummela ilmoittaa.
Parikymmentä vuotta sitten Hannu Nummela kertoi tavoitteekseen jäädä eläkkeelle 55-vuotiaana.
—Nyt olen 54, mutta eläkeasiat eivät ole ajankohtaisia. Mitä minä eläkkeellä tekisin?

Liedon keskustan kehittäminen kiinnostaa edelleen. Liedon seurakunnan kanssa Nummela on käynyt neuvotteluja maakaupoista, ja ensi keväänä starttaava suunnittelukilpailu Säästöpankin vanhan pääkonttorin alueen uudistamisesta kiinnostaa. Hannu Nummela hahmottelee aaneloselle oman visionsa alueesta, johon kuuluu asumista, ravintola, tapahtuma-alue, uimaranta ja julkista, yleistä tilaa sekä ulkoilureitti.
—Siinä olisi paljon mahdollisuuksia. Katsotaan.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.