Paikalliset | 31.10.2020 19:02

Kourukeskus Paappanen on Raision vuoden yrittäjä, joka toimii Ruskolla

Kourukeskus Paappanen on Raision vuoden yrittäjä, joka toimii Ruskolla

Raision vuoden yritys on Kourukeskus Paappanen Oy, jonka yrittäjiä ovat veljekset Petro ja Pasi Paappanen. Yrityksen toimitilat ovat Ruskolla.

Rusko/Raisio

Raision vuoden yrittäjä on peltisepänliike Kourukeskus Paappanen Oy. Palveluihin kuuluvat myös listatoimitukset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. Yritys muutti Ruskon toimitiloihinsa vuonna 2007, mutta kuuluu Raision yrittäjiin.
Yrityksen on perustanut Teuvo Paappanen vuonna 1984. Teuvon pojat Petro ja Pasi ottivat vetovastuun vuonna 2013. Petro Paappanen on toimitusjohtaja. Hän on ollut yrityksessä vuodesta 1994 alkaen. Pasi Paappanen on tuotantopäällikkö, joka on ollut yrityksessä vuodesta 2000.
Yrityksen liikevaihto on noin miljoona euroa. Yrittäjät mukaan laskien vakituisia työntekijöitä on kuusi.
—Yrittäjänä arvostus isää kohtaan on kasvanut. Meitä on tässä kaksi yrittäjää, mutta hän teki kaiken yksin. Lisäksi yritys selvisi läpi 1990-luvun laman. Se on asia, jota varsinkin vanhemmat yrittäjät osaavat arvostaa, kertoo Petro Paappanen.

Yrityksellä on omaa tuotantoa. Vuosittain muun muassa kantataan noin 25.000 neliömetriä peltilistaa.
—Painopiste on siirtymässä valmistukseen. Asentamisessa sesonki on huhtikuusta joulukuulle. Talvikuukausiksikin pitää olla töitä, kertoo Pasi Paappanen.
Kourukeskus Paappasen työntekijät ovat yrityksen itsensä kouluttamia
—Alalle ei löydy suoraan työntekijöitä. Peltiseppiä on vähän tarjolla, mutta töitä heille riittää, Pasi Paappanen tietää.

Rauhallista kasvua

Veljesten työnjako on syntynyt luonnostaan. Petro vastaa asennuksista ja niiden tilauksista, Pasilla on tuotanto sekä toimistotyöt.
—Meillä ei ole varsinaista kasvutavoitetta. Tärkeintä on, että firmalla menee hyvin. Kasvua tulee, jos on tullakseen, Pasi Paappanen luotaa tulevaisuutta.

Kourukeskus Paappanen toimii Turun talousalueella. Asiakkaina on suuria yrityksiä, kuten YIT ja Consti. Yritys on esimerkiksi toimittanut Runosmäkeen 14:ään kunnostettuun kerrostaloon peltiosat. Suurten yritysten osuus ei kuitenkaan ole ollut yli 15 prosenttia liikevaihdosta. Asiakkaina on laajasti pieniä yrityksiä sekä myös tavallisia kotirakentajia, jotka tarvitsevat ehkä jonkun yksittäisen tuotteen.
—Joskus tänne tulee asiakas kuin anteeksipyytäen, voisiko hän saada ikkunapellin. Valmistamme sen hänelle mittojen mukaan. Pääasia on tyytyväinen asiakas, Petro Paappanen summaa.

Palkinto lämmittää mieltä

—Vuoden yrittäjä -palkinto tuli täysin puskista odottamatta. Siitä tulee hyvä mieli, Petro ja Pasi Paappanen sanovat.
—Tästä palkinnosta on kiittäminen myös isäämme sekä uskollista asiakaskuntaamme ja ennenkaikkea sitoutunutta henkilökuntaamme, jota ilman emme tässä tilanteessa olisi.

Petro Paappanen arvostaa palkintoa siksikin, että siitä päättävät ovat itsekin yrittäjiä. Hän kuuli ehdokkuudesta kesken kiireisen työpäivän.
—Jotain yrittäjän kiireestä kertoo se, että kun puhelu tuli, ensimmäinen kysymykseni oli: "Mitä sä myyt?"

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.