Paikalliset | 29.10.2020 08:39

Liedon vanha pappila yritettiin polttaa

Liedon vanha pappila yritettiin polttaa

Pappilan kuistilla näkyi keskiviikkoaamuna palon jäljet sekä palaneita roskia. Pelastuslaitos oli purkanut talon seinää sammutustöiden yhteydessä.

Liedon vanhan pappilan sisäänkäynnillä syttyi myöhään tiistai-iltana tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen puoli yhtätoista silminnäkijähavainnon perusteella. Hirsirakenteinen 1850-luvulla rakennettu pappila säästyi kuitenkin suurilta tuhoilta, sillä pelastuslaitos ehti paikalle ripeästi yhdeksän yksikön voimin.
Seurakunnan talousjohtaja Marika Aholan mukaan pappilan roskis oli siirretty oven eteen ja sytytetty palamaan. Sen seurauksena yksi kuistin ikkunoista rikkoutui ja alumiiniovi suli. Pelastuslaitos joutui sammutustöiden yhteydessä purkamaan ulkoseiniä ja tuulettamaan sisätilat.
—Nyt tilanne on tasaantunut ja jälkiselvittely on lähtenyt eteenpäin, Ahola kertoo.
Palosta selvittiin suhteellisen vähällä, kiitos ohikulkijan ripeästi tekemän hälytyksen.

—Palo ei päässyt leviämään talon sisälle. Savuhaittoja rakennuksessa tosin on. Mitään todella massiivisia korjaustoimia ei varmaankaan tarvitse tehdä, sillä sammutustyötkin keskittyivät kuistin ulkopuolelle ja silmämääräisesti arvioiden talossa ei näytä olevan vesivahinkoa, Marika Ahola arvioi.
Rakennus on todennäköisesti poissa seurakunnan toiminnoista vuodenvaihteeseen saakka.
—Talo on ollut aktiivisessa käytössä. Nyt toiminnat pyritään siirtämään seurakunnan muihin tiloihin, Ahola sanoo.

Poliisi jatkaa palon tutkintaa pelastuslaitoksen palotutkinnan kanssa. Palopaikkaa olivat jälkivartioimassa Liedon Eränkävijöiden vapaaehtoiset.
Samaisena yönä Liedon kirkon hautausmaan varikkoalueella oli sytytetty neljä roskakoria palamaan. Lisäksi yksi varikkorakennuksen ikkunoista oli rikottu ja talon ulkoseinän vesihana avattu.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.