Paikalliset | 22.10.2020 08:26

Actionia syyslomaan ja nuorten arkeen

Actionia syyslomaan ja nuorten arkeen

Nuorisotyöntekijät testasivat Lietohallin kiipeilyseinää. Suvi Torikka kiipesi ja Teemu Saarinen varmisti alhaalla.

Liedon kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut järjestivät syyslomaperjantaina nuorten action-päivän ja polkupyöräpajan Lietohallilla. Ohjelmassa oli niin kiipeilyä, pomppulinnaa kuin air trackia.
Liedon kunnan liikunnanohjaaja Matti Paloposki päivysti Lietohallin edustalla polkupyöräpajan merkeissä yhtä polkupyörää tuunaillen.
—Olen harrastellut pyöriä ja tehnyt niitä alusta saakka satoja omaksi ilokseni. Nyt työstän maastopyörää, josta tehdään arvokkaampi lisäämällä siihen huippuosia, hän kertoo.
Sisällä hallissa liikkuivat sisarukset Anni ja Artturi Kankare.
—Lomaa on jo viikko takana. Olen soittanut bändissä rumpuja ja piirtänyt sekä maalannut, Anni kertoo.
Artturi puolestaan sanoo pelanneensa videopelejä ja käyneensä jalkapallotreeneissä.

Uudet esittäytyivät

Nuorisotalot ovat olleet avoinna Liedossa syyskuusta alkaen, mutta tämän hetkiset koronatoimet mietityttävät muun muassa kokoontumismäärien puitteissa. Nuokkarit toimivat kolmessa pisteessä Liedon keskustassa, Ilmarisissa sekä Tarvasjoella.

—Niin pitkään pidämme nuokkarit auki kuin voimme, tilannetta seuraten. Jos niissä ilmenisi jatkossa tunkua, pitäisi kokoontumismäärät ja turvavälit tarkistaa. Olemme esimerkiksi säilyttäneet kävijöiden nimet ja puhelinnumerot parin viikon ajan koronan takia, nuorisotyöntekijä Suvi Torikka kertoo.

Torikka sekä Teemu Saarinen ovat syksyllä aloittaneet nuorisotyöntekijät kunnassa. Torikka vastaa Tarvasjoen nuokkarista Saarisen hoitaessa Ilmaristen nuokkaria.
—Sijaistan ensi vuoden elokuuhun Arttu Eteläpeltoa tämän ollessa opintovapaalla. Olen siis kulttuuri- ja nuorisotyöntekijä, Torikka selvittää.

Teemu Saarinen puolestaan sijaistaa Jussi Hernelahden opintovapaata ensi vuoden lokakuuun asti.
Molemmilla on takana viitisen kertaa nuokkariohjaajina.
—Tarvasjoella käy oma vakioporukkansa, joka on paikalla alusta loppuun, Torikka kertoo.
Ilmaristen nuokkarille saapuu väkeä Liedon Asemanseudulta saakka.
—Kävijöitä on joka kerta yli 20. Yhtenä yönuokkarina oli illan aikana jopa 37 kävijää, Saarinen sanoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.