Paikalliset | 17.09.2020 08:32

Liedossa avautui perinteinen kukkakioski

Liedossa avautui perinteinen kukkakioski

Lastenteatteriyhdistys Sadun Aika avasi kukkakioskin Liedon hautausmaan viereen. Yhdistyksen aktiivi Esa Keihäs oli myyntitöissä viime viikolla.

Liedon kirkon pysäköintipaikalla aivan hautausmaan aidan vieressä on avattu kukkakioski. Sitä ylläpitää Lastenteatteriyhdistys Sadun Aika. Kioskin tuotto menee lastenkulttuurin tukemiseen.
Miksi yhdistys perusti kukkakioskin?
—Meillä on jäseninä kukka-alan ammattilaisia. Lisäksi Liedossa on toivottu, että kukka-alan myyntiä tulisi lähelle hautausmaata, kertoo yhdistyksen aktiivi Esa Keihäs, joka oli myyntivuorossa viime perjantaina.

—Asiakkaat ovat hyvin löytäneet kioskin. Näitä vanhan ajan kioskejahan ei ole enää monta jäljellä. Näin korona-aikana ihmiset ovat kiitelleet, että ostoksia voi tehdä ulkona. Marketeissa kaikki asiakkaat pääsevät koskettelemaan tuotteita. Meillä myyjä ojentaa tuotteen asiakkaalle.
Kukkakioskin hinnat ovat torihintoja. Tuotteet tulevat kukkatukusta sekä lähialueen puutarhoilta.
—Yritämme näin tukea paikallisia yrittäjiä, Keihäs sanoo.
Sääntö-Suomessa kun eletään, minkälaisen lupaprosessin kioski vaati?
—Ensinnäkin pitää olla rekisteröity yhdistys. Kunnan kanssa asiat sujuivat hyvin. Kioskihan on kunnan omistamalla tontilla.

—Säännöistä kun puhutaan, pitää jokaisella kukalla olla kukkapassi. Se on alkuperämerkintä, joka kertoo, koska ja missä kukka on kasvatettu. Myyjän pitää osata tulkita alkuperästä kertova numerokoodi.
Kukkakioskin tuotteet vaihtuvat sesongin mukaan.
—Juhlapäivinä, kuten esimerkiksi isänpäivänä ja pyhäinpäivänä olemme avoinna pidempään.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.