Paikalliset | 31.08.2020 11:42

Maunun koulun ysiluokat etäopetukseen koronatapauksen vuoksi

Rusko Erään Maunun koulun oppilaan koronatestistä on tullut positiivinen tulos sunnuntaina. Oppilas oli koulussa viikko sitten maanantaina, jolloin hän oli mukana tunneilla, joilla oli myös oman luokan lisäksi rinnakkaisen luokan oppilaita. Alkuviikon aikana oppilas kävi koronatestissä. Hän palasi perjantaina kouluun. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeistuksen mukaan "jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen". Ohjeistuksen mukaan koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä.
Tällä hetkellä noin 40 Maunun koulun oppilasta on karanteenissa. Huomisesta tiistaista alkaen kaikki Maunun koulun 9. luokan oppilaat sekä opettajia on etäopetuksessa, joka kestää kaksi viikkoa.
Johtaja rehtori Kai Laitinen painottaa, että Maunun koulussa toimitaan ohjeistuksen mukaan. Jos henkilö todetaan positiiviseksi, kotikunta tekee tartunnanjäljityksen, jonka perusteella lähikontaktit määrätään tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.
—Kyseessä ei ole kahden viikon loma, vaan opetus jatkuu etänä. Siinä on suuri työ, että etäkoulu saadaan toimimaan ja että opettajille saadaan sijaisia. Keväällä ajattelimme, että menemme kohti parempia aikoja, mutta koulu joutuu koville jo heti lukuvuoden alussa.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.