Paikalliset | 27.08.2020 08:11

Samanikäisiä, mutta erilaisia

Samanikäisiä, mutta erilaisia

Jalmari, Verneri ja Severi tykkäävät liikunnasta. Jalmari ja Verneri ovat vapaa-ajallaan innostuneet etenkin pyöräilystä. Veljeksiä yhdistää kuitenkin rakkaus jalkapalloon.

Littoinen Jalmari, Verneri ja Severi istuvat Littoisissa kotinsa olohuoneen sohvalla. Puolitoistavuotias Sini-koira pyörii jaloissa, mutta joutuu ulos odottamaan liiallisen innokkuuden vuoksi. Sini pitää useimmiten pojille seuraa koulupäivän jälkeen ja iltaisin se menee nukkumaan Severin huoneeseen, josta se lopulta siirtyy yön aikana poikien vanhempien Jari ja Johanna Simolan jalkopäähän.
Nyt 10-vuotissyntymäpäiviään elokuun 13. päivä juhlineiden poikien vanhemmille tieto kolmospoikien raskaudesta oli aikanaan yllätys, mutta siihen tottui. Harvinaista se oli siitä huolimatta.
—Vuonna 2010 Varsinais-Suomessa kolmosia syntyi ehkä yhdet koko vuonna, Johanna Simola kertoo.

Jalkapalloilevat veljekset

Jos poikien vauva-aika oli aluksi vaikeaa, on elämä nykyisellään helppoa. Jalmari, Verneri ja Severi käyvät samaa neljäsluokkaa Littoisten koulussa ja heillä on suurin piirtein sama kaveripiiri. Harrastukseksikin on löytynyt yhteinen intohimo, joka on jalkapallo.
—Kaikki pojat ovat erilaisia. Jalmari on rauhallisin, Severi vilkkain ja puheliain ja Verneri siltä väliltä. Jo pienenä heidän erilaisuutensa alkoi tulla esille, Johanna Simola kertoo.
Jalmari ja Verneri ovat identtiset. Äiti kertookin, että se mitä toinen tekee, seuraa toinen perässä. Severi puolestaan tulee mukana kolmantena.
Poikien mukaan kolmosina olemisessa on puolensa.
—Aina on kaverin kanssa, Verneri toteaa.
—Eikä meidän ole koskaan tarvinnut keksiä heille leikkejä, vaan pojat ovat keksineet ne keskenään, äiti kertoo.
Jalkapalloa pojat pelaavat Littoisten Työväen Urheilijoissa. Treenejä on viikossa kolme. Verneri toimii joukkueen maalivahtina, Severi hyökkääjänä ja Jalmari puolustajana. Äidin mukaan jo paikat joukkueessa puoltavat poikien luonteen erilaisuutta.

Muutto uuteen kotiin

Tulevaisuuden haaveista pojat eivät ole vielä varmoja. Severiä kiinnostaisi työ armeijassa ja Jalmarilla on jalkapallounelmia.
Kaikkien lempiaine koulussa on liikunta, mutta myös puukäsityö ja ATK saavat kannatusta. Tänä syksynä koulussa alkoivat uutena ruotsin kielen opinnot. Läksyjä pojat tekevät usein yhdessä saman pöydän ääressä, mutta vastaukset syntyvät itsenäisesti.
—Aamuisin Severi lähtee aina kouluun viimeisenä ja tulee kotiin ensimmäisenä. Hän on aamu-uninen ja iltavirkku. Verneri ja Jalmari ovat taas samassa rytmissä ja lähtevät yleensä kouluun myös samaan aikaan, Johanna Simola kertoo.
Syksy toi muutoksen perheen elämään, kun poikien lapsuudenkodin 86 neliötä jäivät ahtaaksi ja perhe muutti uuteen isompaan kotiin. Nyt kolmosilla on ensimmäistä kertaa omat huoneet.
Poikien arki siis koostuu läksyistä, futistreeneistä, pelireissuista ja aivan tavallisista 10-vuotiaiden poikien jutuista, kuten pyöräilystä ja TikTokista. Joskus pienet pilatkin kuuluvat elämään. Pojat virnistävät ja kertovat onnistuneensa jekuttamaan Jari-isän juomaan kerran suolavettä.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.