Paikalliset | 20.08.2020 08:08

Avantin ympyrästä tuli napakymppi

Avantin ympyrästä tuli napakymppi

Avantin Kehitys ry:n Carl-Johan Blomqvist (vas.) ja Mikko Rantakare peukuttavat Liedon kunnan suoritusta Loukinaistentien kiertoliittymäprojektissa. Raskaan liikenteen ammattilaiset eivät näe ympyrässä moitteen sijaa.

Lieto Nyt on aihetta kiitokseen: Loukinaistentien loppupäässä Tuulissuontien ja Avantintien risteyksessä sujuu liikenne paremmin kuin koskaan. Kesän aikana valmistunut ja hartaasti odotettu kiertoliittymä on osoittautunut toimivaksi paitsi henkilöautoliikenteelle, myös jatkuvasti lisääntyneelle raskaalle kalustolle ja pitkille ajoneuvoyhdistelmille.
—Tilaa on riittävästi joka suuntaan ja näkyvyys hyvä. Vielä kun kiertoliittymästä tehtiin läpiajettava niin suunnittelijalle ja toteuttajille voi antaa ison kiitoksen, kehuvat raskaan liikenteen ammattilaiset, Powder-Trans Oy:n hallituksen puheenjohtaja Carl-Johan Blomqvist ja VAK Huoltopalvelut Oy:n aluepäällikkö Mikko Rantakare.
Molemmat miehet vaikuttavat myös Avantin Kehitys ry:n hallituksessa, Rantakare sen puheenjohtajana.
Kunta otti Avantin Kehityksen ammattilaiset mukaan jo kiertoliittymän suunnitteluvaiheessa. Ratkaistava asia oli nimenomaan raskaan liikenteen jouhevuus koko Avantin alueella, mutta erityisesti Loukinaistentien risteyksessä.
—Kunnassa kuunneltiin meitä herkällä korvalla. Siitä pitää antaa iso kiitos.
Eivätkä hyötyjiä ole vain raskaan liikenteen toimijat, vaan myös henkilöautoliikenne sekä kevyen liikenteen väylän käyttäjät ovat olleet ensimmäisten käyttöviikkojen jälkeen tyytyväisiä.

Kyltitysprojektiin ehtii vielä

Avantin Kehityksen toinen projekti, teollisuusalueen yrityskyltitykset, on sen sijaan edennyt takkuisasti. Ajatus on yhtenäistää Avanti-Tuulissuon teollisuusalueiden kyltityksiä yleisilmeen siistimisen ja laadukkaamman opastuksen vuoksi. Toistaiseksi mukaan on lähtenyt vain kymmenkunta yritystä.
—Me oletimme, että kylttipaikat viedään käsistä. Ehkä ajankohta on ollut hankala, tai sitten yrittäjät odottavat vielä alueen liikennejärjestelyjen asettumista. Epäviralliset kyltitykset tullaan poistamaan kunnan omistamilta alueilta, ja mitä nopeammin uudet, yhdenmukaiset kyltit saadaan paikoilleen, sen parempi, Blomqvist ja Rantakare patistavat.
Yhdistyksellä on keväälle suunnitteilla korkean profiilin tapahtuma, josta kerrotaan lisää tulevaisuudessa. Avantin puolen toimijat odottelevat myös Ohikulkutien alikulkutunnelia. Sen suhteen toivo on valtiossa, jotta Liedon kunnan maksuosuus jäisi mahdollisimman pieneksi.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.