Paikalliset | 13.08.2020 08:45

MLL turvasi koulutien Ruskolla

MLL turvasi koulutien Ruskolla

Siniliivinen Suvi Helenius astui keskelle suojatietä ja pysäytti liikenteen, jotta kolme pyöräilijää pääsivät ylittämään tien turvallisesti. Samoin teki vapaaehtoinen Niko Ojala.

Rusko Ruskon MLL turvasi koulun alkua keskiviikkona jalkautumalla vilkasliikenteisen Vahdontien ja Knaapintien risteykseen. Aivan koulurakennusten läheisyydessä sijainnut suojatie keräsi jo varhain aamulla runsaasti alakoululaisia ja tuntia myöhemmin yläkoululaisia tien ylittäjiä. MLL:n vapaaehtoiset herättivät autoilijoiden huomion sinisillä liiveillään ja astuivat keskelle suojatietä aina kun lapset ja nuoret ylittivät sitä.
—On meille sydämen asia muistuttaa autoilijoita siitä, että koululaisia on taas liikenteessä. Jos se, että seisoo tässä, saa autoilijat heräämään, on se tärkeää, Ruskon MLL:n hallituksen jäsen Maiju Mustalammi kertoo.
Hänen mukaansa moni autoilija oli selkeästi huomannut heidän läsnäolonsa. Usea kuski oli peukuttanut ikkunasta ja hiljentänyt nopeuttaan.
—Pari selkeää tapausta kuitenkin nähtiin, joissa autoilija ei hiljentänyt yhtään, vaikka tien yli oli juuri silloin menossa pieniä lapsia. Vastaavaa ei saisi tapahtua, Mustalammi sanoo.
Vähän matkan päästä risteyksestä sijaitsee turvallisempi alikulku, joka myös vie lapset koululle.
—Tämä valvomamme suojatie taitaakin olla Vahdontien suojateistä vilkkain, Mustalammi arvelee.
Kolme muuta suojatietä valvonutta aikuista olivat vapaaehtoisia vanhempia, jotka lähtivät mukaan tempaukseen vanhempainyhdistyksen kautta.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.