Paikalliset | 30.07.2020 08:59

Pari miljoonaa saa veronpalautusta elokuussa

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa tänä vuonna ensi tiistaina 4. elokuuta. Tuolloin veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta.Palautuksia tulee tileille yhteensä noin 900 miljoonaa euroa.

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Veronpalautuspäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa.

—Jos verotus on päättynyt kesäkuussa, veronpalautus maksetaan 4.8. Oman verotuksen päättymispäivän ja veronpalautuksen maksupäivän voi tarkistaa verotuspäätöksestä ja OmaVerosta, kertoo ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta.

Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 0,7 miljoonaa asiakasta, ja silloin palautuksia maksetaan yhteensä 500 miljoonaa euroa. Veronpalautuksia saavista asiakkaista loput saavat veronpalautuksensa joulukuun alkuun mennessä. 

Veronpalautusta ei välttämättä tule niin paljon kuin verotuspäätöksellä ilmoitettiin Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua, jos asiakas tai hänen puolisonsa täydensi tai korjasi omaa esitäytettyä veroilmoitustaan, Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja esimerkiksi työnantajalta tai jos veronpalautusta on käytetty verojen tai ulosotossa olevien saatavien maksuksi.

Kaikkien henkilöasiakkaiden tuloverotus päättyy viimeistään lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen asiakkaan verotukseen tai veronpalautuksen maksuajankohtaan sekä määrään ei tule enää muutoksia. Jos asiakkaalla on verotuksen päättymispäivänä maksamatonta veroa, veronpalautusta käytetään tämän erääntyneen veron maksamiseen. Lisäksi veronpalautusta käytetään erääntyvien verojen maksamiseen niiden eräpäivinä verotuksen päättymispäivästä alkaen seuraavan kuun 4. päivään asti.

Kaikkiaan 40.000 veronpalautusta saavan asiakkaan tilinumero puuttuu.

Jos Verohallinnon asiakastiedoissa ei ole veronpalautusta saavan tilinumeroa, palautusta ei voida maksaa tilille. Asiakkaiden täytyy ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle itse.

Jos Verohallinnon tiedoista ei löydy tilinumeroa, maksetaan mahdollinen veronpalautus asiakkaalle maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista, joilla on jäännösveroa maksettavanaan, on ensimmäisen erän eräpäivä jo 3.8. Tällöin noin 330.000 asiakasta maksaa jäännösveroa yhteensä noin 105 miljoonaa euroa. Verot kannattaa maksaa viimeistään eräpäivänä, koska maksamattomalle verolle kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.