Paikalliset | 23.07.2020 09:02

Stenan maaperää puhdistettava Tyllissä

TARVASJOKI Pilaantunutta maaperää ja pohjavettä on puhdistettava Tarvasjoen Tyllin alueella. Takamaantiellä toimivan Stena Recycling Oy:n kierrätyslaitoksen alueen lounaisnurkassa on todettu ylemmän ohjearvon ylittäviä pitoisuuksia kuparia ja sinkkiä.

Lisäksi piha-alueella sekä purkuojissa todettiin ohjearvon ylittäviä pitoisuuksia kuparia, lyijyä, elohopeaa ja sinkkiä.

Päätös ympäristönsuojelulain mukaisesta ilmoituksesta, joka koskee pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistamista, annettiin viikko sitten. Päätös koskee kolmea kiinteistöä, jotka omistaa Stena Metalliyhtymä Oy.

Stena Recycling Oy:n kierrätyslaitoksessa vastaanotetaan ja lajitellaan metalliromua ja metallipitoista jätettä. Lisäksi laitoksella vastaanotetaan, käsitellään ja varastoidaan puuta, paperia, pahvia, muovia, alkulajiteltua rakennusjätettä, sähkö- ja elektroniikkaromua, akkuja sekä vaarallisia jätteitä.

Naapurikiinteistöillä sijaitsee muita kierrätysyrityksiä sekä muuta teollisuutta. Lähin asuinrakennus sijaitsee noin 60 metrin etäisyydellä.

Alue on kaavoitettu teollisuusalueeksi. Kohde ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Lähin pohjavesialue eli Suurila on vajaan kuuden kilometrin päässä. Lähin pintavesistö on Tyllin teollisuusaluetta 2—3 kilometrin etäisyydellä idässä ja pohjoisessa kiertävä Paimionjoki. Alueen pintavesien pääasiallinen valuntasuunta on kohti pohjoisessa sijaitsevaa Paimionjoen mutkaa. Paimionjoki on Natura 2000 -kohde.

Kierrätyslaitoksen pintavedet johdetaan etupihan alueelta koillis- ja lounaispuolella kulkeviin ojiin. Takapihan alueelta vedet johdetaan öljynerottimien kautta alueen koillispuolen ojaan.

LUE KOKO UUTINEN TORTSTAIN 23.7. Turun Tienoosta

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.