Paikalliset | 23.07.2020 08:59

MTK-Rusko järjesti yhteiskeräyksen

MTK-Rusko järjesti yhteiskeräyksen

MTK-Rusko järjesti kasvinsuojeluaineiden pakkausten yhteiskeräyksen, joka päättyi viime viikolla. Yhdistyksen ympäristövastaava Antti Mattila on tyytyväinen keräystulokseen.

RUSKO Ruskon MTK järjesti kasvinsuojeluaineiden muovisten pakkausten yhteiskeräyksen, joka päättyi viime viikolla.

—Keräyksen esikuvana on 4H-yhdistysten lannoitesäkkikeräys. Tässä on sama ajatus, eli saada muovi kiertoon, kertoo Ruskon MTK:n ympäristövastaava Antti Mattila.

—Täällä ammattipuolella muovisten pakkausten määrä on suurempi kuin kotitalouksissa. Nyt yhdistyksen jäsenet saivat tuoda kanisterit yhteen paikkaan.

Muoviastiat piti jättää lavalle tyhjinä ja huuhdeltuina. Muovit menevät Kuusakoski Oy:n kautta hyötykäyttöön energiaksi.

Mattila arvioi, että muovipakkauksia saatiin kerättyä noin 10 kuutiometriä.

—Ruskolla viljelijöiden määrä on pieni, joten pakkauksiakin tuli vastaava määrä. Nyt kerätään ensimmäisen kerran ja olen määrään tyytyväinen. Vertailun vuoksi sanottakoon, että lannoitesäkkejä on kerätty 40 vuotta ja sitä pidetään jo aivan normaalina toimintana. Keräyksestä tiedotettiin yhdistyksen jäseniä WhatsAppilla.

Keräyksestä ei laitettu julkista ilmoitusta, koska lavalle saattaa silloin tulla muutakin tavaraa kuin sitä, mitä kerätään.

—Seuraavana ympäristöhankkeena olisi tarkoitus tarkistaa jäsenten öljysäiliöt.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.